• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Jotunheimen med barn

Vi planerar en 2-3 dagars vandring någonstans i Jotunheimen-området, med tältning och/eller hytte/stuga tillsammans med 3 barn (9, 7 och 5 år gamla) i sommar. Barnen har bra kondition och är hyfsade på att gå långt. Jag har lång fjällvana huvudsakligen från Lapplandsfjällen.

Mottager mycket gärna tips på sträckor att vandra.

Tusen tack på förhand!
 
Jag tycker ni ska planera så att ni går "Bessegga". Man kan gå den som en dagstur om man tar båten ut, eller avsluta vandringen med den.
Det är ganska dramatiskt, men när vi gick där kom det en barnfamilj efter oss med barn i er ålder. Förutom att dom med jämna mellanrum ropade "Rolig Hakon, rolig!" verkade dom njuta av det lika mycket som vi. :)
 
Besseggen är lättvandrad, men tar ett tag. Ta båten ut och gå hem. Då har man ingen tid att passa. Har varit på Galdhöpiggen med 7 och 13 år. Går med vana barn. Annars är basläger med dagsturer det bästa.