Hur gör man sekvensbilder?

Alltså tex en skidåkare som hoppar. Då vill jag ha en bild men med åkaren flera ggr. Alltså före hoppet, i hoppet och i landningen tre gånger alltså. Om jag har stativ och skjuter multiexponering så blir väl omgivningen överexponerad och enbart åkaren bra exponerad....

Tacksam för lösning på denna situation.
 
Skulle inte tro det

Stroboskopblixt gör nog varken från eller till ute på ett snöklätt berg, iallafall på de avstånd som man måste använda om man ska fota både före, under och efter hoppet.
 
knepigt

Fotar du svartvitt och sköter mörkrumsarbetet själv(kan man ju med färg också iofs)skulle man möjligen kunna få hyfsat resultat genom att göra som följer:
Ha en kamera som det går att muliexponera med, alltså flera exponeringar på samma ruta. Ta de exponeringar du skall ha och kompensera exponeringen för varje bild så att den totala exponeringen blir rätt. Då blir resultatet en bild med korrekt exponering på bakgrunden och en åkare som är underexponerad. Exponeringen får du fixa genom att efterbelysa. Borde funka hyfsat.
Prova annars med två exponeringar på vanlig negativ färgfilm utan att kompensera, borde bli ganska så bra för det blir ju bara ett stegs underexponering på åkaren.
Vet inte om du blev klokare av detta babblande.
/Magnus
 
Har ni någon bättre lösning än strobblixt och mörkrumsarbete?
Det funkar förmodligen med en kraftig blixt, alltså ingen vanlig som man sätter på kameran.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.