Hur fästa spd-skor i spd-pedaler...

Min flickvän har precis köpt ett par spd-cykelskor från Bikebuster med som hon tänkt ha till sin racer med spd-pedaler. Men nu till frågan, hur fäster man skorna i pedalerna, hon säger att det bara är blankt under skorna, måste man köpa några fästen man måste skruva på på skorna? Var kan man köpa de i så fall? Borde inte de följa med skorna?

Jag är tyvärr inte hemma och kan se skorna men det hade varit kanon om ni kunde hjälpa!
 
det skall finnas en platta med två hål där man skall skruva in spd-delen i skpon. Kanske behöver en del av sulan klippas bort först, det behövdes på mina skor. /Andreas
 
Spd

kan tyvärr betyda olika saker det finns dels de vanligaste små SPD-klossarna som mest används på MTB-cyklar. Sedan finns större klossar av olika generationer som heter SPD-R eller SPD-SL främst avsedda för landsvägsracing.

I bägge fallen så har skorna som alltså oftast bara passar för antingen SPD eller SPD-R ett par slitsar i sulan och bakom dessa slitsar finns en lös platta med gängor. När man skruvar dit klossen kan man behöva lyfta bort en bit av gummisulan om det är ett par MTB eller touringskor. Den lösa plattan har oftast fyra hål varav två skall användas. Detta gör att man kan variera placeringen av klossarna en hel del.

Här finns förklarande text och bilder http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=156

Med pedalerna eller skorna brukar det följa manualer. Sök på http://techdocs.shimano.com/techdoc...<>ast_id=1408474395181679&bmUID=1212052461602 för pdfer.

Thure
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.