Handla i USA?

Ska åka på semester till New York om några veckor och undrar om det är något i friluftlivsväg jag borde fundera över att köpa när jag är där? Kanske något som är mycket billigare där borta eller nästan omöjligt att få tag på här hemma. Tacksam för alla tips och förslag!
 
Ska åka på semester till New York om några veckor och undrar om det är något i friluftlivsväg jag borde fundera över att köpa när jag är där? Kanske något som är mycket billigare där borta eller nästan omöjligt att få tag på här hemma. Tacksam för alla tips och förslag!

Multiverktyg som Leatherman är det ju halva priset på i staterna.
Annat har jag ingen koll på

/Peter
 
Kolla in Tent & Trails som ligger nere i finansdistriktet (relativt nära J&R:s butik). De har ALLT, sen har jag dålig koll på just vad som eventuellt är billigt där med rådande krona. GPS och Letherman som nämnts brukar ju vara bra price. Köpte Leatherman Squirt för flera år sen. 4 st x 270 kr/st istället för vansinniga 600 kr på Naturkompaniet på den tiden.

www.tenttrails.com
 
Sovsäckar, tält och ryggsäckar brukar löna sig. Dom har ofta rea eller nån annan deal som brukar vara bra. Annars är fiske grejer billigt där.

Lycka till
 
Ta med en stooor väska

Sovsäckar, tält och ryggsäckar brukar löna sig. Dom har ofta rea eller nån annan deal som brukar vara bra. Annars är fiske grejer billigt där.

Lycka till

Köp allt som tillverkas i staterna!
Kom precis hem från Arizona, där det var ganska rejält utplockat i butikerna pga rean efter labour day. Priserna i sverige verkar vara baserade på en dollarkurs på 10sek så du sparar en hel del på dollarns svaga kurs.

Gå in på en REI och kitta upp dig på titankök, knivar/multiverktyg, ny rygga etc. förhoppningsvis har de fått in mer prylar nu :). Ryggan jag ville ha fans inte i min storlek (alternativ 2 & 3 var också slutsålda, titankittet fans bara i modell stor, kniven jag ville ha var slut...) men hittade en säck i alla fall.

hoppas du får bättre shoppinglycka.

BZ
 
Jag har nog inte sett någonting som inte är billigare där än i Sverige. Kolla någon av de stora Outdooraffärerna, tex Cabelas eller Bass Pro Shop. Köp allt från Jeans till Kameror mm.
Jag köpte en D80 tre tusen spänn billigare förra året och GPS i år för halva Sverigepriset. Knivar är jättekul, blev en Buck, en Kershaw och en Spyderco. Har även köpt kikarsikten åt kompisar förut nå`t år. Ja, kan säga att ALLT är billigare.

Trevlig resa. Vart ska du? New York är stort!

Stefan
 
Senast ändrad:
Jag undrar varför ingen har hojtat "Hilleberg!". Jämfört med tyska euro-priser är HB-tält dramatiskt mycket billigare i USA, t.o.m. inklusive frakt och skatt och extraavgifter. Hur är HB-priserna i Sverige då?
 
Beträffande tält

så förekommer det hos amerikanska tillverkare att det är andra vävar på tälten på amerikanska marknaden respektive i europa p g a brandskyddsbestämmelser. Om detta gäller Hilleberg vet jag inte men det kan vara värt att kolla. Just tekoprodukter har EU skyddstullar på vilket kanske kan förklara de lägre priserna i USA?

Med nuvarande dollarkurs bör det vara köpläge som svensk.

Videokameror skall man inte köpa i USA då vi här i Europa har en annan standard PAL. Möjligen kan detta även vara ett problem på vissa stilbildsdigitalkameror med filmläge?

GPSer har inte europeisk grundkarta inladdad och ofta inte svenska menyer men det är ingen större nackdel.

Generellt så har du ett sämre läge vid reklammationer än om du handlar hemma vilket kanske är självklart.

Formellt så skall du tulla och betala moms på de varor du köpt utanför E U när du kommer tillbaka till Sverige. Detta gäller över 4300 Kr och det kan bli en sur överraskning i tullen. För skrymmande saker som cyklar kanske risken att du haffas av tullarna är större.
http://www.tullverket.se/sokordao/f...atpersoner.4.16ca6de0120cf835feb80001238.html

Thure
 
Efter många pölkrossningar vet jag ett ofelbart sätt att få med mycket extra, ha med något du deklarerar.....Rött ej på deras val och ta av resursen folk brukar räcka för att bli snabbisbetjänad och snabbt bortviftad..... men jag garanterar inget....
 
Tack för alla tips!

lortopalt >> Det blir nog mest att vi hänger på Manhattan. Har kollat lite snabbt via nätet men det verkar inte som om det finns så många specialiserade butiker just där. Tror inte tjejen kommer vara så sugen på att jaga runt stor-New York efter friluftsprylar :) Vi har visserligen pratat om att ta en sväng till New Jersey en dag och då kanske jag kan kolla lite också, får se hur det blir.

Det verkar alltså som det mesta kan vara intressant att kolla på rent prismässigt. Får se vad jag hittar och vad plånboken tillåter. Tror visserligen inte att jag kommer handla för mer än 4300 kr (eller jag och tjejen för 8600 kr totalt) men hur mycket skatt är det på värdet över det?
 
Ems

Kolla in EMS, dom har den i mitt tycke bästa butiken, sen är ju tents & trails är lite rolig i och med att den är totalbelamrad från golv till tak.

/Kristofer
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.