• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Guide omkom i skidolycka

avslutad210712

Gäst
Finns mer på NSD/Kuriren men eftersom jag inte är säker på om artikeln ligger bakom en betalvägg så väljer jag att bara citera en del.

https://www.nsd.se/nyheter/guide-omkom-i-skidolycka-nm5105679.aspx


En skidguide omkom under fredagen i Kårsavagge som ligger i Abiskofjällen. Guiden ska ha åkt över en kant och sedan störtat ned för ett stup där han avled av skadorna.

Tommy Lundqvist Peter Olofsson14:35 | 2019-05-11
Guiden, som kommer från ett annat EU-land hade med sig sex-sju andra heliskiåkare personer när de blev avsläppta i Kårsavagge. Vad som egentligen inträffade därefter finns det för närvarande inga uppgifter om.

Det var en helikopterpilot från ett annat företag än det som körde upp skidåkarna som upptäckte att det låg en person nedanför ett stup.

Fjällräddare kallades till platsen och personen fördes därefter till Kiruna lasarett. Enligt uppgifter till Norrbottens media ska personen ha varit avliden vid ankomsten till sjukhuset.

[Ändrat]

Finns på aftonbladet och expressen nu

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QowMoq/skidguide-dod-i-fjallen--stortade-ner-for-stup

https://www.expressen.se/nyheter/bergsguide-foll-nedfor-stup-dog-/