Gasflaskor i andra länder? (Baltikum och Finland)

Jag planerar att sticka iväg på en cykelresa i sommar. Polen, Litauen, Lettland och Estland (Kaliningrad om jag lyckas fixa med visum, annars får jag ta en liten omväg och ta mig in till Litauen direkt från Polen) en sväng upp i Finland och sedan över till Stockholm och hem till Göteborg
Jag har lite funderingar kring gaskök och dess gasflaskor, jag va ute en del i skogen när jag var yngre men då använde vi främst spritkök (eller öppen eld), vad jag förstått ska det vara ganska mycket smidigare med gaskök? Tänkte inhandla detta eller något liknande kök http://www.outnorth.se/optimus/crux-1size-na.php?group=prod_prod_grp-s1/551 Anmärkningar och tankar på det?

Min fundering är om man kan få tag på liknande tuber utomlands? Eller om det går att fylla på dessa (i huvudsak i de länder jag tänkt besöka) Eller om jag bör satsa på ett annat system? Vilket i såna fall?
Vad jag förstått håller dessa tuber i omkring en vecka för en person? Jag lär alltså behöva fylla på/byta omkring 3-4 tuber (beroende på hur länge jag är iväg, räknar med 3-4 veckor)
 
Köp ett slangmatat kök!!! Inte ett sånt där nödreservkök för strandsatta attackpiloter bakom fiendens linjer!

Och har du sedan också med dig de tre-fyra gasadaptrarna som nämnts flera gånger här i olika trådar blir du nog helt immun mot brist på gasolbehållare. http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=75348

Campingasolbehållare återfyller man inte, dom är engångs!


PS
Ta med dig lilla Trangiat med gasolbrännaren - då klarar du dig hur långt som helst!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.