Finns det snö i Sverige 21-22 november?

Hustrun och jag har ett par dagar över och skulle vilja starta skidsäsongen tidigt denna säsong. Vart tror ni vi kan finna snö redan den 21-22 november? Vi tycker inte att vi har tid och råd till en utlandsresa utan hoppas att det ska finnas någonstans i Sverige. Kommer att bevaka anläggningarnas hemsidor men är inte säker på att ha koll på rätt anläggningar.
M.
 
Dundret/Gällivare har garanterat snö och är öppet i slutet av november, dock så brukar inte alla backar vara öppna och det är mycket kanonsnö. (alltså snökanon)

/D
 
Dyrt i Sverige

Med tanke på priserna för resor och hotell i Sverige kan du eventuellt komma billigare undan utomlands.

/Ulf
 
Jämtlandsfjällen

Både Bydalen (http://www.bydalsfjallen.se)och Vemdalen (http://www.skistar.com/vemdalen) brukar vara öppna i slutet på november (öppnar i slutet på oktober ibland, gjorde det förra året). Liftkorten är billiga, typ en hundring per dag. Boende vet jag inget om, men det borde vara billigt (om nu inte skidklubbarna bokat upp allt).
/pimmen
 
Luossavaarabacken i Kiruna och Hemsedal i Norge är andra tips.

(Jag vet att frågan gällde Sverige men Hemsedal är ju så nära...)

/M
 
åker sjäv upp till Dundret på träningsläger där, brukar ha nästan alla backar öpna, men tänk på att det blir fort mörkt, men snö finns det, och spår, både på lägdskder och slalom
så vi kanske syns i afterskin på dundret
kan varmt rekomdera det efter en lång dag;)


MVH

JH
 
Sälen

Sälen kan vara ett bra alternativ om man bor söderut. Förra säsongen var i stort sett de flesta backar öppna i november och mängder av snö!!
 
I fjor var sesongåpningen i Hemsedal den helgen du beskrev. så blir det en kald höst med mye nedbör, så kanskje...

Tips:

http://www.skiinfo.com finner du informasjon, snörapporter og web kameraer til de fleste skisteder i hele Europa.

F.eks - Åre akkurat nå:
ESEAARELIFT_1382.jpg
 
Glöm den bilden!

snurr; sa:
I fjor var sesongåpningen i Hemsedal den helgen du beskrev. så blir det en kald höst med mye nedbör, så kanskje...

Tips:

http://www.skiinfo.com finner du informasjon, snörapporter og web kameraer til de fleste skisteder i hele Europa.

F.eks - Åre akkurat nå:
ESEAARELIFT_1382.jpg

Glöm denna bild fort! Jag bor i Åre och så ser det inte ut nu. Det syns ju på grönskan att det är en sommarbild. Varför uddateringen inte funkar vet jag inget om. Kalfjällsdelen är vitpudrad av snö och det har förekommit viss skidåkning med stor markkontakt redan.
När de öppnar för säsongen beror på väder och vind framöver.
 
Det snöar i Idre idag(031019)

Det snöad första gången för några veckor sedan, med idag kom det stora fina flingor från ovan. Snökanonerna på Idre Fjäll står klar för att spruta snö, så det är bara hoppas på några dagars kyla.

Ifjol öppnade Idre Fjäll, Tärnaby och Vemdalen den 26 okt. vilket var nästan rekordtidigt men de anläggninarna brukar vara bla. första att öppna för vintern. Oftast är det bara någon enstaka pist som är öppen och många klubbar som tränar i backarna så det kan vara lite trångt, men det är alltid lika roligt att åka skidor i början av säsongen.
/Mattias
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.