Cyklist avled efter krock med fotgängare

VV skrev att Farten dödar

En äldre bekannt till mig stod stilla och pratade över cykeln med en kamrat han mött på cykelbanan. Av outgrundlig anledning körde en bil upp på cykelbanan och träffade min bekannts cykel bakifrån.
Hans cykel fungerade som en katapult kring framaxeln och han for upp i luften och landade på hjälmen. Förutom skrubbsår och hjärnskakning fick han en bestående synrubbning på ena ögat.
Bilisten smet och har inte kunnat identifieras.
//J
 
En person omkom på onsdagsmorgonen i en cykelolycka i ett samhälle utanför Falkenberg. Dödsolyckan skedde när sopbilen backade.

http://www.kvp.se/nyheter/1.798261/cyklist-pakord-av-sopbil

Mera detaljer http://www.hn.se/m_arkiv_sok.php?id=732652&avdelning_1=109&avdelning_2=167&page=0

Tråkigt med alla dödsolyckor som drabbar cyklister och deras anhöriga.

Många ser sig inte för tillräckligt fick själv panikbromsa min cykel vid två tillfällen på väg till arbetet i morse. Vid ena tillfället en gångtrafikant som gick rakt ut vid andra tillfället en cyklist som svängde in på cykelbanan utan att observera mig. Lita aldrig på en annan trafikant.

Thure
 
Usch !

Stå aldrig bakom en stor bil utan att du kan se in i någon av backspegelarna. Jag kör en 'van' och pga inbyggda hundboxar kan jag endast använda mig av ytterspeglarna. Det är inte klokt hur mycket bil och andra saker som kan gömma sig bakom mig utan att jag ser dem.

Min andra 'bil' är en scooter. Det är jä---igt otrevligt om bilen framför börjar backa. Sitter jag i en normal bil blir det ju ofta bara plåtskador men på en tvåhuling ....
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.