Bruksleden

Någon som vandrat Bruksleden (med start/slut i Västerås)?

Har ett par dagar ledigt och måste hitta på något. Några frågor:
-Hur är det med vattentillgången i skiftet april/maj? (Dricka och markväta)
-Hur lång tid tar det att vandra hela?
-Något speciellt som man bör se? Har läst om olika rundvägar/utstickarslingor.

Tacksam för info!
 
Är man snål och lat så kollar man på http://www2.lantmateriet.se/ksos/index.html

Och söker på Trummelsberg (startpunkt för vandring till Hyttebomossen som är den första ”sjö” fryser i Västmanland). Vid Trummelsberg har Bruksleden en "4-vägskorsning". Sedan kan du nog sitta flera timmar och panorera kartan.

Är lite smartare så Googlar man och kollar på
http://www.norberg.se/fritid/vandring.htm
http://www.bruksleden.se/om_bruksleden.htm
http://www.bruksleden.se/
http://www.fagersta.se/fritid/akt_vandringar.htm
http://www.sevart.se/swe/bruksleden.php
http://www.vastmanland.se/artikel.asp?strukturId=317


Är man sugen på att vandra så köper man ett ex av Västmanlandsserien från http://www.utekartan.se/
Karta BV01 träcker inte dom 3 km som är närmast Västerås. Den biten finns få Tvekartan Västa Mälaren och på papperskartan 11G SO Västerås .

Per Brune
 
Det finns faktiskt en EU sponsrad hemsida. http://www.bruksleden.se

Där kan du ladda ned alla etappkartor och skriva ut. Dessutom finns det etappbeskrivningar och bilder på raststugorna.

Med start från Västerås finns det en liten raststuga inte långt utanför byn på väg på mot skultuna. Går du mot Hallstahammar finns ingen raststuga. Mellan skultuna och långsjön är det en skön vandring men över skogsaverkningsområdena får man använda karta och kompass. Vid långsjön finns vindskydd. Rövallskojan har jag inte varit vid, mellan långsjön och ramnäs, men den ser fin ut på bilderna. För att inte göra detta inlägg för långt så tycker jag området runt stora trehörningen är trevligt. Om man utgår från trummelsberg är det cirka 1-1.2 mil runt tillbaka till trummelsberg. Men det är en fin vandringstur och raststugan är också i bra skick med kamin. Gå gärna upp på toppen av Landsberget och klättra upp i tornet.

Jag brukar köra ut vattendepåer i förväg eller hålla mig i ett område. Var ute i skultuna/surahammar i fredags och då vart det tort i markerna men låg lite snö och is i dikena. Vissa områden var så torra så det knastrade under kängorna när jag gick så var vaksam om du gör upp eld.

Men mitt personliga favoritområde är Malingsbo/kloten. Kolla in det om du ändå ska åka bil..
[Ändrat av EmSt 2007-04-08 kl 16:24]
 
Hej !
Vet inte hur det blev med din vandring, om du kommit iväg ännu eller väntar på rätt tillfälle.
Jag har inte gått från V-ås men däremot från skinnsberg ner mot trummelsberg och den delen är det inte så mycket att se på tycker jag, nämnas kan att i bockhammar finns det en källa med gott vatten intill vindskyddet.
Bästa sträckningen jag har gått är från Billsjön till Örtjärn och vidare upp mot malingsbo, där finns mycket fint att kika på och flera bra bad/lägerplatser, rekommenderas ! (etapp 22+21)
 
Kom hem idag från en vandring S Landsberget- Trummelsberg-Stora Trehörningen- N Landsberget.

Att se: Beror på var du menar. En del skyltar finns, med info om Yoldiahavet, m.m. När man går Stora Trehörningen - N Landsberget kan man vika av där det ståra Issjöstiget. Då missar man N Landsbergets topp, men där är den en hel del sevärdheter. DOCK är det inte så lyckat att ha stor ryggsäck där, vissa delar är mycket branta och trånga. Bra skyltat är det.

Nu var det inte så värst blött ute, det är gott om spänger. Dricksvatten hade vi med oss, men försåg oss även av sjövatten (mycket klart och fint).
 
Nedlagda järnvägen vid Trummelsberg

Hej!

Cyklar en ganska trögcyklad trehjulig handikappcykel, vilken dock är helt underbar på gamla nedlagda banvallar, helst asfalterade. Har prövat framförallt i Västergötland, men har nu läst i ett prospekt från naturarvsbolaget eller något ditåt att man i en av deras etapper ska cykla fem kilometer på en nedlagd järnväg vid Trummelsberg.

Någon som kan berätt hur pass slät den är, om det lönar sig att trnsportera trehjulingen dit? Det är en tandem för handikappade. Grus går nog bra, men inte en massa djupa hjulspår , helst inte ridväg.

Den som svarar gör en välgärning!!!
Gunhild
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.