Årets påsktur

Vi behöver lite tips på områden inför vår påsktur.
Krav:
- Jämtland
- 3-4 nätter
- lite folk

Funderar på Skäckerfjällen, nån som har tips på rutt där? Gärna så man åka ( halvcirkel typ )tillbaka till bilen :)Jo just det, gärna med en fin topp man knata upp och få sig nåra telissvängar nerför :)
 
*skäms*

Nej, inte flera dagar... Brukar hålla till i Bydalsfjällen , men har bara varit ut på mycket korta dagsturer därifrån. Men därifrån borde du kunna åka ut på tur om du ställer bilen längst in i Höglekardalen där vägen tar slut. Vet inte om du har tänkt dig tält eller fjällstugor som övernattningsalternativ.
 
Vi jobbar ju... lol... fantastiskt att man på Utsidan kan kräva svar mellan kl 13-15 en vardag...
Jaja :)

Öhrnell;335479 sa:
Nej, inte flera dagar... Brukar hålla till i Bydalsfjällen , men har bara varit ut på mycket korta dagsturer därifrån. Men därifrån borde du kunna åka ut på tur om du ställer bilen längst in i Höglekardalen där vägen tar slut. Vet inte om du har tänkt dig tält eller fjällstugor som övernattningsalternativ.

I Ovikenfjällen var vi i fjol och ska till i februari så hellre nåt nytt. Vi ska tälta, men går det att slinka in nånstans och ta en bastu så är det ju inte helt fel ;)
 
Bunnerfjällen

Ovanför Stensdalens stugplats ligger Storstensdalen, som är otroligt tjusig och där kan man skida västerut och komma upp i Bunnerfjällen, runda V Bunnerskalet, passera Bunnersjöarna. Sen kan man komma fram till Tjallingdalen och dra sig till Härjångsfjällen. Där tror jag inte att det är så mycket folk.

Om det är bra väder och skidåkarna har god orienteringsförmåga är det "bara" att åka vid sidan om lederna. Då kan man uppleva stillheten och ändå ha tryggheten med lederna om det skulle bli oväder.

Att stanna till i närheten av Stensdalen och göra dagsturer upp på fjälltopparna är nog inte fel.

Välkomna till Stensdalens stugplats i påsk, säger Sven, som kommer att vara stugvärd där på vårvintern. Vi får hoppas att det vädermässigt blir en bättre påsk än förra året, då det var mycket blåsigt.

Sven

Bilder från Stensdalen
http://goto.glocalnet.net/ask9d/Stensdalen/
 
Skäckerfjällen är perfekta för din påsktur. Börja vid Anjans fjällstation och följ leden mot Mnasjön. Området runt Mansjön håller så mycket trevliga toppturer att det räcker för en hel vecka. Sandfjällets(Steukers) östsluttning, Sockertoppen och Makkentjakke är bara några. Dessutom finns väldigt fin skog att åka i om vädret visar sig från sin sämsta sida. Skoteråkningen är minimal och risken att möta andra skidåkare liten. Efter Mansjön så kan du runda Sandfjället och följa Rutsdalen tillbaka runt Opmotstjacke tillbaka mot Mnasjön och leden via Strydalen tillbaka till Anjan.

God tur önskar Bosse
 
Med järnvägens hjälp går det ju att göra diverse öglor som innebär att man kan ta sig tillbaka till en parkerad bil även om turen slutar någon annan stans. En halvcirkel från Stolien till Ånn, kanske. Eller Enafors-Vålådalen. En tur jag gjort några gånger på barmark är Gevsjön-Vålådalen via Rekdalen. De nämnda Bunnerfjällen kan ju dryga ut en sådan tur eller ingå i en cirkel från Storulvån.

Du tar väl med dig lite lätta grejor så vi får se om man överlever med sådana på vinterfjället :)

Jörgen
 
Inte av egen erfarenhet, men...

...en man som hunnit med Jämtlands samtliga toppar rekommenderade utsikten från Gåsen :)

Frågan är hur mycket otur man tål om man har 3-4 dagar och ställer bil i t. ex. Vålådalen.

Själv åker jag tåg till den påskturen, och har lite fler dagar, men hoppas bli väl belönad.


God tur!

/Peter
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.