Åland - friluftsliv med barn!

Hallå!

Jag tänkte åka till Åland med barnen 3 och 6 år i slutet på Juli. jag tar gärna emot lite tips på fina ställen att besöka/slå upptältet på. Saker man kan göra och kanske inte göra. Så "hit me" med era bästa och sämsta ålandstips helt enkelt! Så gör jag en recension sen så ni får höra hur det gick!

Trevlig sommar.
 
Åland har en strängare allemansrätt än Sverige så det är smart att läsa på lite innan ni åker: Vi är rädda om vår natur och föredrar att ni håller er till befintliga campingplatser, annars bör ni kontakta markägare och be om lov att slå upp tält. Det finns massor av fina platser och saker att se och göra, men en stor del av marken är alltså privatägd.

Ålänningar är inte så pigga på att dela med sig av sina smultronställen, vi gillar att vara för oss själva. Ett klassiskt exempel är om en åländsk båt ligger i en naturhamn. Då åker ingen annan ålänning dit utan resoekterar att man vill vara i fred. Svenskarna gör tvärtom, ser de en åländsk båt vid en ö verkar de tänka att "det ser ut att vara en fin plats att ligga på" och kommer och lägger sig bredvid. Det är inte populärt! ;)

Mest information hittar ni på VisitÅlands hemsida, se länkar!

https://www.regeringen.ax/miljo-natur/allemansratten

https://www.visitaland.com
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
ninaida Friluftsliv i Nkpg Expeditioner 4
jewe1 NZ nov-jan med husbil & barn Expeditioner 0

Liknande trådar