50-60l

Letar med ljus och lykta efter en stugturssäck för sommar och vinterbruk. Eftersom jag är 193 cm lång hamnar toppstramarna för långt ner på de jag hittills provat. Finns det någon lång ute i den binära rymden som kan ge mig ett hett tips på lämplig rygga?
 
Mjölner eller Gunger kev

Har du kikat på Klättermusens säckar?

Mjölner 60l eller Gunger Kev kanske passar..
Mjölner borde passa eftersom den har ett väldigt flexibelt bärsystem.
Se mer info på http://www.klattermusen.se

Mvh Per Wiklund, Umeå
 
Anpassa

Håller med föregående talare. Skulle ingen av säckarna passa så hör med Klättermusen om de kan specialsy ett längre bärsystem åt dig. Jag har för mig att de gör sånt ibland.

/J.
 
Mammut?

Hej,

Jag har köpt en 50l ryggsäck ganska nyligen. Jag har också haft problem med toppstramarna (jag är dock bara 188 cm). Jag tror att det är svårt att få något helt perfekt - om man ska ha en ryggsäck som är så hög och bara rymma 50l blir den mycket smal.

Efter en tids letande så hittade jag dock en Mammut säck (Haute Route) på ca 50l som jag tyckte passade bra. Den är ganska hög och smal och verkar ganska stor för de 50l som tillverkaren hävdar.

Säcken var också till ett rimligt pris (ca 1800 SEK)
/Anders
 
Tack för tipsen

Hittade en Mountain Equipment Diamond 50 som finns i tre olika rygglängder. Denna köpte jag innan svaren trillade in på mitt inlägg. Jag är som sagt 193 cm lång och har dessutom lång rygg. Säcken sitter perfekt och jag längtar efter att få prova den skarpt. Priset är 1395.- och den har fått fina rescensioner.
http://www.mountain-equipment.co.uk/
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.