Fjällisar 2017-18

Bloggar > Fjällisar 2017/18 > Förberedelser inför ...

Fjällisar 2017/18

Berättelser och erfarenheter från oss som går fjäll- och vildmarksledarlinjen 2017/18 på Malungs folkhögskola. Friluftsliv & ledarskap med fjället, skogen och vattnet som studielokal.

Förberedelser inför friluftsdag

Inför skolans annalkande friluftsdag som vi på Fjäll skulle ordna så hade vi tid för förberedelser. Jag (och min bil) fick följa med Ida och Rebecca och testvandra slingan Södra Kungsleden i Sälenfjällen. Sträckan är ca 9 km och på mitten finns en liten stuga där vi tände braskaminen och tog en härlig lunchpaus. En helt vanlig skoldag, vilket bilden ovan visar. :D

Någon dag därefter åkte Jocke, Otto och jag till naturreservatet Lybergsgnupen, ca 2 mil norr om Malung, för att reka inför vår aktivitet "utsiktsturen". Gnupen är en 200 m hög bergsklack med ett brant stup mot öster. Det var en strålande vacker dag och vi bjöds på mildvid utsikt över Dalarna i vackra höstfärger. Vandringen upp och ner var lätt men rätt blöt så det var en bra påminnelse om att rekommendera vandringskängor till deltagarna.

Även själva friluftsdagen blev en vacker solig dag och deltagarna fick en fin upplevelse av att vandra genom urskogsliknande miljö till den vackra utsiktshöjden där vi fikade och grillade korv. De fick även prova att göra upp eld med tändstål och fick höra lite kulning över vidderna för att knyta an till fäbodskulturen i området.

/Essa

Inlagt 2017-11-12 22:05 | Läst 3777 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Aktuellt: Hösttips