Album > Håkan Friberg > Sulitelma > Sulitelma 14: ...

Sulitelma 14: Utsikt över Kailavagge

Album: Sulitelma

Att passera Kailavagge på diagonalen i vackert väder - från SO mot NV - var mycket vackert. Från början hade vi en mäktig "von oben" känsla.
Bilden är tagen i sluttningen norr om Jålle. Här passerade vi många fina tältplatser.
Efter hand sänkte vi oss och omgärdades av de båda mäktiga massiven öster och väster om oss. Dessa 6 km tog mycket lång tid. Vi stannade oavbrutet för att njuta av omgivningarna.
Kanske ökade känslan av frihet och storslagenhet av det faktum att vi under hela den tidigare delen av vandringen varit omgärdade av moln och dimmor, men mäktigt var det!
Jag minns att vi - när vi passerade leden nere i dalens botten - resonerade om varför nästan alla leder går där de går. Den väg vi tog var ju så avsevärt mycket mer omväxlande.
(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-11-11 11:11   thegedd
Äntligen lite bättre väder då, och visst förstärks känslan av frihet när man varit "inne i" ett dåligt väder....och sedan komma ut ur det....
 
Svar 2010-11-11 20:33   Håkan Friberg
Japp. Nu blev det en explosion av vackert väder ett par dagar. Mycket vältalmat.
En del av den magi vi kände under dessa dagar har absolut att göra med det väder vi haft tidigare. Men också - så här i backspegeln - det faktum att vädret efteråt återgick till det "ursprungliga".
 
2010-11-11 22:04   päeng
Antagligen är det väl så att lederna följer gamla vandringsvägar och därför går där det är lättast och snabbast. Om jag t.ex ska till Sundsvall tar jag E4 trots att 272 är trevligare. Skönt med lite finväder förresten.
 
Svar 2010-11-12 07:15   Håkan Friberg
Jo, jag förstår ju att många (de flesta) leder följer gamla färdvägar. Dagens leder är ju dock främst till för oss turister och vackrare utsikter lockar väl fler?
 
2010-11-14 21:20   BrittMarie
Jag har gått leden genom Kailavagge men tyckte inte att den var särskilt inspirerande så ni var kloka som valde en annan färdväg!
 
Svar 2010-11-14 22:10   Håkan Friberg
Visst tusan. Du tog väl den vägen till Pieskejaure på turen runt Sulitelma?
 
» Visa endast kommentarer