Val d'Isere i Mars...?

Hej,
Funderar på att dra till Val d'Isere i slutet av Mars nästa år men vill gärna ha åsikter på hur föret är vid den tiden?

/M
 
Hej!

Jag har varit två säsonger i Val d´Isere! Båda åren har Mars varit bra. Som överallt i alperna kan det dock variera jättemycket. Men februari och mars är utan tvekan de månader med "stabilast" väder.
 
Bara ett svar...?
Nå tack i alla fall.

Hur är vädret (temperaturen)?
Kan man hoppas på puder i slutet av mars eller är det risk för slaskåkning...?

/M
 
Eftersom du skall till Val d'Isere finns ju möjlighet att få skidåkning på relativt hög höjd, så det skall väl inte vara några problem. Rent generellt kanske inte slutet av mars är den bästa tiden för torrt meterdjupt puder utan mer sol och värme (inte helt fel det heller). Om du har tur och är uppe tidigt på morgonen så kan du få riktigt bra åk om det snöat. Det är ju så otroligt olika.

En av mina bästa veckor någonsin i Alperna var i Val Thorens under valborg. Nysnö varje morgon och strålande solsken. Inte en åkare i sikte så det var bara att hitta en bra backe och lägga sina spår efter varandra gång på gång.

Lycka till!
 
Temperaturen är svårt att förutspå men du slipper troligen de allra lägsta temperaturerna! Det är klart du kan få puder! Förra säsongen dumpade det rejält i början av Maj och det är inte ovanligt.
Det blir lätt lite sörjigt i skogen framåt april och maj, men söker du dig uppåt hittar du säkert bra snö efter snöfall!
Har du stighudar så glöm inte ta med dem. I mars har "första års säsongarna" lärt sig hitta till de olika åken och det blir snabbt uppåkt. Med stighudar kan du hitta kallsnö flera veckor efter snöfall på nordsidorna!

Lycka till!
 
Tack alla!

Det låter tryggt att höra att det finns hopp om åtminstone lite puder... kanske man vågar boka resan nu.

/M
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.