Värk i nacke

Hej!
Har ett flertal gånger fått värk i nacken efter styrketräning. Typ nackspärr eller problem att ligga ned med huvudet på kudden men även konstant värk under dagen. Någon som har tips?
 
Lättare att förstå om du beskriver mer. Är det marklyft, bänkpress, kettlebells, situps, tåhävningar...kort sagt...vad har du tränat?
 
Igår var det bodypump och gissar det är lyft med stång över huvudet som ger problemet men tror även tidigare med marklyft gav problem i ren styrke lyft.
 
Kan förstås bero på flera olika saker. En ganska vanlig orsak är dålig skulderkontroll, som kan bero på att någon muskel är svag eller inhiberad. Då tvingas andra muskler göra jobbet, muskler som inte är gjorda för så tungt arbete. Det bästa är väl att gå till en fysioterapeut som kan se vad som orsakar just dina problem. Vill du testa lite själv kan du googla på "pushups plus" eller "armhävning med plus" så hittar du en enkel övning som brukar vara bra för att förbättra skulderkontrollen.
 
Låter som du redan är inne på rätt spår. Ofta har du mer nytta av att börja träna upp kroppens rörelseförmåga innan du börjar trycka upp vikt över axelhöjd och styrketräna. I nacke och axlar sitter många små muskler som man sällan tränar. Detta ger ofta ont i nacke och huvudvärk. Vill du absolut träna dessa muskler skulle jag börja med rörelsen utan vikt. Eller helt strunta i dessa övningar. Ingen blir motiverad av att få ont.
Lycka till med din träning.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
bjornlilja Värk baksida lår när jag sitter (tips på duktig person?) Träning och hälsa 13

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.