Turförslag i Esilstuna-trakten?

Hej!
Vi är ett gäng som tänkte göra en 1-dygns-tur till helgen. Vi utgår från Eskilstuna och jag undrar om någon har tips på en trevligt tur inom rimligt avstånd. Nå´n timme eller så med bil, inte gärna längre bort.
Skyddade vatten som någon kanal kanske är ett bra alternativ för oss relativa nybörjare så här på höstkanten när det kan bli blåsigt.

Kanaler som Strömsholms kanal tex, är det ett vettigt alternativ eller blir det många lyft och lite paddling?

Tacksam för förslag och synpunkter.

MVH. Tomas J
 
Kanalen

Strömsholmskanal är aldrig fel. Även Hjälmarekanal är trevlig.

Paddlar man Strömsholmskanal får man lyfta kanoterna förbi slussarna. Längsta lyftet är i Hallstahammar två lyft på 500m och 800m. Men med vagn så är det inga problem. Sträckan Strömsholm-Surahammar passar bra för Canadensare man passerar inga större vatten. Längre norröver finns är det mer öppna vatten.

Paddla inte mot strömen det är mycket vatten i ån just nu och på en del ställen där det är trångt är strömen stark. Inga problem om man paddlar med strömen men slitigare om man skall uppför.

Ett annat område som är fint är Kloten området. På väg mot Kopparberg lite mer än en timme från Eskilstuna men fint som sagt.

Paddlar man kajak kan man förstås alltid paddla i Mälaren finns många fina ställen där med

Kolla Kanotguiden finns bland länkarna
 
Båven

Hej
Båven är en trevlig sjö att paddla i, särskilt så här års då, som jag inte har helt fel, det går att gå iland på öar som annars är fågelskyddade. Kanske dock trevligast om man har kajak. Här en länk med lite kanottips i Sörmland http://www.canoe.nu/.
Ha det skönt
/Ann-Sofi
 
En fin helgtur på Båven

Hej!
Tack för era förslag. Det blev den här helgen som vi gav oss ut och det på Båven. Vi utgick från Skebokvarn och paddlade i ganska lugnt tempo. Övernattning på Svanön.
Det är svårt att tänka sig bättre väder så här på hösten än vad vi fick, det var klarblå himmel nästan vindstilla och helt enkelt mycket vackert.

//Tomas
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.