tunna remmar

Hej hemfixarvänner!
Vet någon av er händelsevis var man kan få tag på den tunna, lite glansiga typen av remmar som man ofta finner på köpta tält och ryggsäckar? De remmar jag fått tag på är något tjockare, och blir därmed klumpigare, speciellt när man behöver vika dem dubbelt eller tredubbelt.
 
Jag vet inte riktigt vad du skall ha det hela till, men eftersom du nämner tält antar jag att det inte är särskilt kraftiga saker. Jag brukar köra med vävda polyesterband som finns i de flesta sybehörsaffärer, ca 1 cm breda.

Jörgen
 
NUI; sa:
Jag vet inte riktigt vad du skall ha det hela till, men eftersom du nämner tält antar jag att det inte är särskilt kraftiga saker. Jag brukar köra med vävda polyesterband som finns i de flesta sybehörsaffärer, ca 1 cm breda.

Jörgen

I en bra sybehörsaffär hittar de band i flera färger mellan 10 och 35mm, bixtlåsar do.

Go tur
 
Jag använder tunna band från den lokala fallskärmsshopen Uffes Hopp Shop http://www.uffeshoppshop.se/ Finns i massor (minst 20 tror jag). Lätt och billigt, och är man sedan lite ”fåfäng” kan köpa banden i en ”snygg” färg.

Men dessa band är för tunna och glatta för att funka (låsa) i Fixlockspännen.
http://www.itwnexus.com/side-release-buckles.html

http://www.itwnexus.com/catalog/index.php/dw/op/a/3/c/0/p/27

Detta är nog den bästa bilden jag har
sprint11.jpg

Foto: Per Brune

För övriga bilder kolla på packåse och kastlinor på http://home.swipnet.se/brune/eget_t.html


Jag vet faktiskt inte vad den ”rätta” användningen är, men det är säkert något fallskärmsrelaterat.

Per Brune
 
Skärmremmarna lät intressanta, men det är ett stort minus att de inte fungerar i spännen och dylikt. Den sortens remmar jag tänker på är mer lika säkerhetsbältet i en bil, men smalare än så. Jag skulle behöva bredder mellan 20 och 25mm, för att använda i första hand till ryggsäckar, men även till ett och annat tält.
 
muminfar; sa:
Den sortens remmar jag tänker på är mer lika säkerhetsbältet i en bil, men smalare än så.

Jag fick sådana remmar från haglöfs när jag skulle modda min Alaskarygga men tror aldrig jag sett dem i butik. De är klart trevligare att använda (rent estetiskt) än de som ser grövre ut. Skriv om och var du får tag på dem.

/andreas
 
Grövelsjön, som vanligt.

Prova att ringa till Grövelsjöns fjällstation. De brukar ha ett bra sortiment av remmar i metervara. Spännen har de också. Dyrt brukar det inte vara. Om de kan så skickar de nog till dig.
Telefon 0253-59 68 80, öppet vardagar 9-12 och 13-15, nu mellan säsongerna.
 
Hörde med Grövelsjön, och de sade sig ha en tunn 25mm bred variant. De hade inget emot att skicka den. Rapporterar mer när jag fått den.
 
Grövelsjöns remmar var visserligen något lite tunnare än dem jag hittat i sybutiken hemma, men inte riktigt vad jag sökte... Dock visade det sig att Shelby har tunna fina remmar, som går under namnet edge binding. Fungerar bra i spännen och dylikt och kostar bara tre kronor metern. Finns i olika bredder.
 
Jag tror att kantband finns på den lokala fällskärmsshopen som jag tipsade om i mitt förra svar. För kantband finns på fallskärmsriggar. Men just nu är dom och äter lunch, så jag kan inte ringa och fråga.

240x240.jpg


När man handlar från Shelby, ska man helst handla för över 200 Euro, för då står dom för frakten.

Per Brune
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.