Topptur??

Vet någon hur snöläget är i Hemavan och kittelfjäll för tillfället? Är det värt att ge sig på någon topptur? Ni kanske har tips på någon annan bra topptur inom 50 mil från Umeå....
 
bra snöläge?

Från hemavan.nu:

Extra öppet 7-9/5!

Vi har fortsatt gott om snö, just nu ca 60 cm. Årets gynsamma förhållanden har gjort att vi kommer att ha extra öppet i Kungsliften 7-9 maj. Så nu har du ännu längre chans att åka skidor i vårsolen.
 
Gick upp på Ryfjællet i søndags. Det ligger ett par mil øster om Tærnaby, det finns en liten skylt från E75 mot læmplig parkering, sen føljer man kraftledningen upp, 1000 m fallhøjd totalt, "route-finding: obvious" som det brukar heta. Pga værmen var det delvis rutten snø upp till fjællgrænsen så det blev tungt nær man trampade igenom... Helt OK på kalfjællet, omvæxlande men hårt føre. På e m var det ænnu mjukare, så nerfærden i kraftledningsgatan var intressant, men fullt møjlig før en van åkare. Dock rekommenderas tidig start.

Eller varfør inte Norge, tænkte sjælv gå upp till Okstindbreen till helgen, det væntas en hel del regn (=snø på højderna):

http://www.spesialsport.no/index.php?page=artikkel&id=18

http://www.okstindan.no

http://home.online.no/~oe-aase/okstindene.htm
 
För sent för Kittelfjäll?

Har inte varit där i år, men det känner lite för sent för Kittelfjäll. De brukar ha slut snö till påsk på själva Kittelfjället (backarna i söderläge). Björnfjäll torde dock fungera eftersom del av vägen upp borde ligga i norrläge (har jag för mig, flera år sen sist). Men det sjunger säkert på sista versen nu...
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.