Thailand

Ska till Thailand en tur, tänkte klättra lite men det är inte huvud syftet med resan. Passerar bla. Kho tao och Railay och Krabi o Phiphi
Vore kul om man kunde få några tips på dom "goaste" lederna i 6 registret (5 med om det är skit fint)
Tack på förhand!!!!!
 
På Kho tao ska det finnas bouldering, men enl. uppgift har de slagit upp ett hotellkomplex så man måste betala för att komma in på området och vissa boulders är "överbyggda".. Synd!

Annars lär humanality (5pitch) på tonsai (railay) vara bra. De flesta femmor där är bokade av klätterskolor hela dagarna, så man ska nog helst klättra minst 6a (helst mer) för att kunna uppskatta railay på riktigt.

För övrig är jag lite avis på dig! :>
/M
 
De flesta femmor där är bokade av klätterskolor hela dagarna, så man ska nog helst klättra minst 6a (helst mer) för att kunna uppskatta railay på riktigt.

Det stämmer inte alls tycker jag. King, Wee och dom andra guiderna hänger nästan uteslutande på den klippa som heter One Two Three-wall vad jag har sett och de är inte ens där hela dagarna.

Ut över den klippan finns det ju minst 20 klippor till att klättra på med tillräckligt med enkla leder för att klättra femmor dygnet runt i två veckor om man nu skulle vilja det. Dessutom är det väldigt snällt graderat. Många, många 6a-leder ligger runt 5 till 5+ tycker jag.

Krabi passar alla klättrare - från proffs till absoluta nybörjare! Skicka ett meddelande om du vill veta något mer Ljunkan.
 
...och så tipsen då:

Köp den här guiden - gärna innan resan - för bra tips och ledinformation: http://www.geocities.com/wee_rocks/book.html
Klart bästa guiden.

Några av mina enkla favoritleder:

Groove Tube, 6a - Fire wall
Lättare än graden, men en underbar klasiker. Som att klättra i ett perforerat stenrör.

Missing Snow, 6b+ - Tyrolean wall
Något att bita i. Istappar av sten och varierad rolig klättring.

A Man Can Tell a Thousand Lies, 6a - Wee's present wall
Underbar och enkel tufa-chimney.

Make a Way, 6a+ - One two three wall
Lång, fin pumptur, hård för att vara thaigrad.
 
King, Wee och dom andra guiderna hänger nästan uteslutande på den klippa som heter One Two Three-wall vad jag har sett och de är inte ens där hela dagarna.

Ut över den klippan finns det ju minst 20 klippor till att klättra på med tillräckligt med enkla leder för att klättra femmor dygnet runt i två veckor om man nu skulle vilja det. Dessutom är det väldigt snällt graderat. Många, många 6a-leder ligger runt 5 till 5+ tycker jag.

Nja, det är möjligt. Men när jag har varit där har de tagit upp alla lederna från gryning till skymning, iaf på Onw Two Three (i övrigt en kanonklippa).

Annars finns det, iaf i den nyaste föraren, runt 50 5:eek:r. Tyvärr ligger 10 av dem på Shadow Wall där klättring inte rekommenderas pga dåliga bultar mm, 7 på One Two Three och 4 på Diamond Cave - de populäraste klipporna för skolor. Kvar har vi drygt hälften, så två veckor dygnet runt är nog att ta i. De flesta är dessutom, enligt min mening, inte alls lika fina som leder i högre grader.

Vad gäller att många 6a är övergraderade vill jag inte uttala mig om, eftersom jag klättrat ett begränsat antal, men som alltid när man kommer till ett nytt land måste man anpassa sig till klimat och klippkvalitet. Då kan en 6a kännas betydligt knepigare än motsvarande led hemma, även om den är lätt graderad.

För övrigt är Railay underbart, klättrare eller ej! Ligga på stranden och titta på när seniga japaner kör upp 8b-leder har sin charm det också. :)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.