Teknisk trädklättring?

Jag söker personer som, liksom jag, använder sig av teknisk klättring i träd. Dvs med statiska rep och en sele - inte friklättring.

/jennie
 
Fråga är väl lite väl allmänt hållen för att ni skall få några bra svar.

Om ni vill träffa en trädklätterkompis kan ni kanske prova med forumet för klätterkompisar.

Eller om undrar över nåt specifikt så skriv om det så kanske en grottklättrare eller klippklättrare från buskiga trakter har precis de erfarenheterna ni letar efter.

Jag har själv provat och klättra i träd (med dynamiskt rep i och för sig) och sågat för hand och med motorsåg. Det känns ju smidigt att man kan stå och balansera långt ute på en smal gren utan att riskera att ramla ner men jag tycker nog att det är roligare och mindre trassligt att klättra på klippa.
 
Trädklättring kan vara spännande. Jag rekommenderar boken "the wild trees" av richard preston, som bl.a. beskriver upplevelser i redwoodtopparna (http://en.wikipedia.org/wiki/Sequoia) i kalifornien. Den klätterturen ('aidad') är himla unik :)
Tyvärr har vi ju inga såna träd i sverige, man får åka på expedition; det finns t.ex. liknande träd på södra halvklotet (http://en.wikipedia.org/wiki/Fitzroya), inte lika höga men samma kala stam upp till canopyn. En ganska annorlunda art på tasmanien: http://en.wikipedia.org/wiki/Eucalyptus_regnans ,tävlar med redwoodträden i höjd, men är skiljd ur klättringssynpunkt.
 
Tallar

Varför ska man åka så långt. För mig räcker det med vanliga Svenska tallar för att få en lekstund.
Så Patrik - det är för avkopplingen och att det är kul. / Nybörjare
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.