Småbarn, matning och tält?

Hej!

Sitter hemma i vinterkylan och längtar efter att tälta. Eftersom vi har en liten tös på ett år är det livet på campingen till sommaren som är aktuellt i första hand, men vi grunnar på en sak. Vår lilla tjej är rätt svår med maten och hon måste sitta "fången" i stolen för att få ro nog att få i sig maten. Har någon ett tips på hur man kan lösa detta i en (bekväm & bilburen) tältsituation utan att släpa med sig bord, stolar och barnstol?

mvh

Anders
 
Hej!
Har en son på snart två år och har använt en bärstol när vi har varit ute. Vi har dock inte campat med honom men använder den när vi är ute i skogen eller på andra aktiviteter. Eftersom den står stadigt på marken när man inte bär den funkar den alldeles ypperligt att använda som en vanlig barnstol när man ska äta eller bara vill hålla honom på plats. Vi har en Phil & Teds som har funkat väldigt bra. Vet att det finns andra som är mer anpassade för skog och mark men denna blir väldigt "platt" när man inte använder den och tar inte mycket plats i bilen eller i ett tält. Finns ett stöd som går att fälla ut när man vill att den ska stå på marken.

mvh

Anders
 
Om ni är på en camping och har bilen med er kan ni väl använda bilstolen som fast punkt. Annars kan ni väl lära henne att sitta i knät på en förälder att äta. Börja isf med det i en känd miljö innan.

Nu vet jag ju inget om just din dotter, men rent generellt bör man inte göra en för stor sak av att äta. En massa specialarrangemang kan förvärra nojorna. Bara se till att det är en lugn och ostörd miljö, så brukar barn äta när de blir hungriga nog. Om det nu inte finns speciella orsaker.

Hoppas det går bra

Anders
 
Tackar för tipsen!

Du har nog rätt i att man inte ska göra stor sak av det, men... det var ju det där med teori och praktik. Vår lilla tös har varit svår med maten sedan hon föddes och man blir lätt nojjig som förstagångsförälder.

Vi får väl göra några "träningsturer" över dagen när våren kommer. Mysigt! Andersön here we come!

A
 
Bara för att barnet måste sitta fast i en stol i februari så säger det ingenting om situationen i juli. Ta dagen som den kommer. Om ni verkligen vill ut och campa så kommer ni att hitta en lösning som funkar där och då - eller vänta till sommaren efter.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.