Reflektion, Helly Hansen...vart tog du vägen?

Vad händer med alla gamla genuina varumärken som man vuxit upp med? Varför får ett gammalt anrikt kvalitetsvarumärke som Helly Hansen inte någon plats på marknaden? Det känns som de har tappat rejält de senaste åren och får inte vara med och slåss med spjutpetsvarumärkena. När jag är ute i butik så tänker jag knappt på Helly produkter. Känner ni på samma sätt? Är det någon som har erfarenhet av deras grejor idag? Vad står de för? /Vad hände?
 
Du går i fel butiker

När du växte upp och använde Helly H, handlade du i dyra goretex-hightech-botiquer då? Antagligen inte. Gör du det nu? Om du gör det så tror jag förklaringen ligger där! Dyrbutikerna vill sälja saker med tuffa märken, som Arcteryx, Klättermusen och Teva. Kolla på http://www.sportsnet.se eller i jaktbutiker eller båtsportbutiker så hittar du HH. De klassiska HH underställen brukar man hitta lite varstans. Men märken kommer och går, Berghaus och 5.10 börjar bli ovanligt i sverige. Liksom blåvitt pulverkaffe...
 
Kolla hemsidan

http://www.hellyhansen.com

Har presentation av produkterna och sökfunktion för återförsäljare.

Har just skaffat deras innerstrumpa Crew Line som påstås vara bra mot skavsår.

Thure

Men din fråga var varför man inte hittar HHs produkter så ofta i sporthandeln.
Jag kan bara spekulera att många kedjor säljer sina egna märken i första hand de har kanske större marginaler på dessa.
Många innovativa produkter har HH varit bland de första med på svenska marknaden men kanske är växelkursen och tullhindren ett problem om plaggen sys utanför EU.
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!

Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus