Randoneeutrustning för runt 10 laxar

Halojsan

Efter 15 långa år som telisåkare tänker jag nu gå över bäcken efter vatten och införskaffa en randoneeutrustning. Jag tänker att då måste jag ju få det bästa av två världar...

Och nej, jag vill inte åka telisar längre. Det går helt enkelt inte lika fort som när hälen sitter fast.

Jag skulle uppskatta väldigt mycket om jag kunde få lite tips på utrustning (skor, bindning, skidor) för i runda slängar 10.000. Skall jag köpa i Sverige eller beställa på nätet? Har fått för mig att utbudet är lite begränsat här hemma.

Thanks jos
 
Begagnade prylar?

Särskilt om du vill känna dej för. Det går att hitta grejer som inte är så slitna, det blir ju inte så många km per dags åkning som i pisten.
Så blir det några tusen kr över att resa för också.
 

talthoff

Forumvärd
Jag har raderat inlägg i denna tråd, eftersom Micke konsekvent använder detta forum för att göra reklam för sin egen verksamhet. Vilket är emot reglerna, och det vet han ....

-Thomas
 
Re: Ett bra paket..

MikeRait; sa:
Lätta paketet:
Skida - BD Ethic
Hudar BD
Micke

Jag är med så långt, men till detta skulle jag föreslå Dynafit TLT Comfort bindning och Garmont Megaride pjäxor. Det blir både lättare (över 1 kg), skönare att gå med och stadigare, dvs mindre glapp. Dynafit funkar även till riktigt feta skidor.

Lås dig inte vid BD skidor, det finns mycket annat som också är bra. Vill du ha lättare skidor kan du t.ex kolla på Völkl Norbert Joos.

http://www.telemark-pyrenees.com och http://www.sport-conrad.de/ är två bra nätbutiker. http://www.globetrotter.de brukar ha billiga paket, men inte så stort utbud. Dessutom hade dom inte thermo-innerskor förut, men det kan ju ha ändrats.

http://www.wildsnow.com har massa läsvärt under "great articles".

Denna tråd är bra: http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=34880
 
inte før att detta skall drabba svenska importører men sånn ær det. det kan vara anorlunda med sverige men eftersom jag før tilllfællet bor i norge så lettar jag mycket på næt.

skal skaffa meg dynafit titan(kommer inte ihåg namn)235 gr och scarpa støvel T1 tror jag modellen hette.

bestæller detta ifrån alticoop i frankrike. sparar ca 35oo norska kr inkl tull och moms. detta skal få følge av ett par vølkl mountain. total pris før bind och støvel: nok 6000 plus minus någon hundrings, skida(2 stk :) ) ca 2500 nok.

hade førut ett par vølkl outback(superlætta) men de ble før ustabila (någonstans måste man betala før den låga vikten och hær var det stabiliteten) men annars kanon nøjd med vølkl så dærfør blir det ett par till.

med andra ord. om du vet storlek på sko, vilken bindning du vill ha och skida så kjøp øver næt. du får bra utrusning till en lægre pris eller om du har planner på att lægga feks 10.000 så får du bættre utrustning gjenom att kjøpa på næt.

god handel och trevlig skidsesong

robert
http://www.geilomg.com
 
gmg; sa:
med andra ord. om du vet storlek på sko, vilken bindning du vill ha och skida så kjøp øver næt. du får bra utrusning till en lægre pris eller om du har planner på att lægga feks 10.000 så får du bættre utrustning gjenom att kjøpa på næt.
http://www.geilomg.com

Ja precis. Jag brukar köpa i Sverige om skilnaden är liten, det är skönt att få klämma på grejorna innan. Men just när det gäller tele- och rando-utstyr så är skilnaderna ibland rent löjliga! Alpingaraget tar 5500:- för en pjäxa som kostar 3500:- på nätet.

Med dom nya thermo-innerskorna är passformen inte lika noga. Bara längden är rätt så anpassar sig resten när du gjuter dojorna i ugnen.
 
Kan vara värt att kolla upp rabatter om du köper hela utrustningen på ett ställe. Brukar ges fin rabatt om man köper allt.

Kan också vara värt att resa och köpa. En kompis på besök här i Slovakien köpte hel utrustning för 5500kr Dynafit tlt speed bindning, dynafit tlt4evo pjäxor, k2 summit skidor, Kohla hudar, teleskopstavar av okänt märke.
Mattias
 
Som det ser ut nu blir det Rossignol B3 (gillar), Scarpa Spirit 3 Thermo (eftersom Garmont inte passar min fötter, har kört med T1:er jämt) och Dynafit TLT Confort.

Vad tycks? Nått som inte passar/borde bytas ut?
 
B3 är trevliga. Lättkörda och funkar på alla underlag.

Spirit ser bra ut, efterföljaren till Laser som många gillar, lagom balans mellan styvhet och vikt, ska visst funka med de flesta skidbredder.

Blir nog ett bra kit. Glöm inte stighudar bara.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.