Primus gasol

Hej igen, någon som vet om vi behöver en 450ml gasoltub eller ska vi ta två med oss. Vi är bara två och ska vara ute i endast fyra dagar. Vi har bara använt tändvätska tidigare men nu tänkte vi slippa den extra vikten som tändvätskan innebär.
inger
 
Jag tror att ni klarar er på en 220 grams men skulla ta med två. Ganska svårt att veta hur länge ni brassar mat - koka vatten till frystorkat drar ju inte så mycket men lagar man mat och bränner länge så är det ju skillnad. Jag tycker att de stora, 450, är otympliga och sen skulle ju en kunna tjorva (har dock aldrig hört nån som råkat ut för det).

Primus%20PowerGas.jpg
 
En tub räcker. Vi var ute två personer i fyra dygn och den räckte precis för oss. Men då använde vi köket i 30 minuter ett par av middagarna, till att koka matkorn och vår egen köttfärssås. Så om ni är lite snålare med tiden kommer det inte bli några som helst problem med en. En liten skulle dock aldrig räcka för oss, då är det nog bara frystorkat som gäller för att det ska gå.
 
Hur mycket som behövs beror helt på kyla, vind och höjd. För en vanlig fjälltur räcker en 220 gram gott och väl. Och det behöver inte vara Primus. Biltemas gasol funkar kanon och är billig, 25 kr för 230 gram.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.