• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Om du bara fick välja en tillverkare?

Om ni var tvugna att begränsa er till en enda tillverkare av kläder för era utomhusäventyr och endast använda produkter från deras ordinarie utbud, vilken tillverkare skulle det vara?

Tanken slog mig tidigare idag. Det kan tyckas vara en märklig eller onödig frågeställning eftersom i stort sett alla alltid kommer mixa och matcha sin utrustning utifrån en mängd faktorer. Men om man tänker efter så känns det som en rätt relevant fråga eftersom resultatet skulle ge ett rätt bra mått på den upplevda totala kvalitetén på produkterna från en viss tillverkare. För att begränsa oss en aning så kan vi bortse från kängor och andra skodon samt övrig, mer specialiserad utrustning. Förutsättningarna är alltså att allt man äger och använder (i form av outdoor-utrustning, inte vardagskläder eller yrkeskläder om man nu inte råkar vara fjällguide eller liknande) som bärs på kroppen; underställ, alla mellanlager, skalplagg, softshells, dunjackor, mössor, handskar, etc. måste komma från en och samma tillverkare. Själv lutar jag förmodligen åt antingen Mountain Hardwear eller Marmot då jag aldrig varit besviken på utrustning från dessa företag.

Hoppas att detta inte tolkas som någon marknadsundersökning. Jag är ingen återförsäljare och jag har inga band till någon sådan. Jag ställer frågan av privat intresse. Förövrigt saknar jag en poll-funktion på det här forumet. Det hade underlättat för att kunna överblicka resultaten.
 
Haglöfs för min del gissar jag. Deras byxor sitter bra och är de jag använder både till vardag och friluftsliv, så dem vill jag inte välja bort :D.
 
Det kan vara större skillnad mellan olika plagg från samma tillverkare än mellan olika tillverkare i stort så att då välja ut ett varumärke är egentligen meningslöst. Men om jag bara fick välja ett märke skulle jag nog valt det märke jag köpt mycket från skulle nog bli Fjällräven, Lundhags eller Arc'teryx.

Men det finns vissa märken som har gjort såna tabbar att man är mycket skeptisk till dem. Som exempel kan jag nämna Microsoft som de första de gjorde när de köpte upp Skype för några år sedan var att bygga in avlyssning. Sedan dess använder jag Linux Mint som jag faktiskt tycker är bättre och enklare att använda. Vet inget friluftsmärke som gjort liknande som gör jag bannar dem men skulle jag få reda på något som utnyttjade arbetare i fattiga länder, plågade djur eller släppte ut gifter då skulle jag banna dem även om de gjorde produkter jag gillade.
 
Finns inget företag som är så komplett, att de har produkter som passar mig, mina krav och plånbok för varje enskilt användningsområde. Jag fortsätter plocka russinen ur kakan;)
 
Skulle nog hellre sy allt själv än välja en enda tillverkare.

En ideal leverantör skulle uppfylla minst tre kriterier.

Bra miljötänk och faktiskt miljöavtryck.

Bra kundomhändertagande.

Bra produkter som passar min kropp och mina behov.

Sen tillkommer prisvärdhet...

Thure
 
...men skulle jag få reda på något som /.../ plågade djur eller släppte ut gifter då skulle jag banna dem även om de gjorde produkter jag gillade.
Läs på lite om vad teflonbaserade membran a la goretex och flourbaserade DWR-behandlingar gör med vår planets invånare så kan det nog bli mer fjällräven framöver.

Svår tråd... Gillar arcteryx men börjar ledsna på membran som kostar mer än de smakar (på flera sätt).
 
Finns inget företag som är så komplett, att de har produkter som passar mig, mina krav och plånbok för varje enskilt användningsområde. Jag fortsätter plocka russinen ur kakan;)
I all välmening: Nu var det inte det som var ämnet. Alla fortsätter plocka russinen ur kakan i verkligheten eftersom vi som tur är inte är begränsade till en tillverkare. Det här är ett rent hypotetiskt scenario där man bara får välja en enda tillverkare för sina kläder. Om du inte kan svara på frågan inom givna ramar så finns möjligheten att inte svara alls.
 
Norröna, hands down. (och i praktiken är jag nästan där, sällan anledning att köpa nåt annat nuförtiden. Förutom deras skrala ull-sortiment. Men ingen av de riktigt potenta Merino-skräddarna som står för favoritunderkläderna tillverkar ju skalplagg och annat)
 
@troswe
Det är sant, FMV skulle det möjligen kunna bli för mig också :D. Deras uråldriga vadmalsbyxor är ju helt fantastiska :).
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
Adelanteeee Välja första hjälpen kit - lifesystems Utrustning allmänt 37
Vtvdjgsaga90 Välja bli större och starkare Utrustning allmänt 20
Gäddfärs Hjälp att välja en bra byxa och dagstursrygga! Utrustning allmänt 6
Riddleo Att välja kniv Utrustning allmänt 3
fridkulla Välja ryggsäck Utrustning allmänt 15
cake Vad ska jag välja för kniv till min vän? Utrustning allmänt 25
Calski Hjälp att välja kniv. Utrustning allmänt 88
A.Westberg Friluftsmobil - vilken ska man välja? Utrustning allmänt 9
Jamte Multiverktyg - vllken skall man välja? Utrustning allmänt 21
patrik_neckman Camelbak, vilken ska jag välja Utrustning allmänt 3
Runningman Vilken Armbandspedometer ska man välja? Utrustning allmänt 0
isola92 Vilken GPS ska jag välja? Utrustning allmänt 4
lallen Vilken av följande fyra minikikare skall jag välja? Utrustning allmänt 0
Per Crona Hur välja kikare Utrustning allmänt 27
prylManne Vilka stavar ska jag välja? Utrustning allmänt 0
lellky Välja lite dyrare GPS, var kan jag hitta information? Utrustning allmänt 4
Brimer Välja GPS? Utrustning allmänt 3
dePaul Stort knivintresse - välj din favoritkniv Utrustning allmänt 18375
salsas Ryggsäck- vad skall jag välja? Utrustning allmänt 1
ÅsaB Ny tranceiver - vilken ska man välja? Utrustning allmänt 0
crilleus Vilken ska jag välja ? Utrustning allmänt 0
oloan Pannlampa - hjälp mig välja vilken jag ska köpa Utrustning allmänt 7
LarssonMik vilket kök ska jag välja? Utrustning allmänt 6
Fjällkjell "Tillverkarens" ansvar? Utrustning allmänt 24
stitches Tillverkare av kläder och utrustning inom Sverige/EU Utrustning allmänt 28
martinnilsson Hjälp! Vilken tillverkare har gjort denna ryggsäck? Utrustning allmänt 3
SUPERENDURO Vilken Tillverkare av Utrustning för äventyr & friluftsliv tycker du är bäst. Utrustning allmänt 52
Igelkotte Att tillverka den ultimata vadar/vandrar- staven Utrustning allmänt 24
mipert Att tillverka en vandringsstav. Hur göra? Utrustning allmänt 26
ejmedlem2 Tillverka ångspärr? Utrustning allmänt 28

Liknande trådar

Logga in

Tips!