Mysig alport för offpist- och topptursgrupp?

Hej! Tacksam för tips på lämplig alport för en grupp på ca 20 pers. Vi har varit i schweiziska Andermatt i två år och vill till nästa vinter hitta något liknande: liten, mysig, snösäker alport med hyfsat lättillgänglig offpist, bra topptursmöjligheter och ok röd-svarta pister när offpisten suger. Ett bra, prisvärt hotell (alternativt lägenhetshotell) där man kan bo nära varandra är ett plus.

Serre Chevalier, Gressoney och sånt är förstås bra, men statistiskt lite snöinstabilt. Arlberg kanske, eller Val d'Anniviers (Zinal-St Luc-Grimentz)? Ser fram emot bra förslag!

oLa
--
 
Finns ju otroligt mycket

och jag har personligen inte erfarenhet av så många små ställen. Men Verbierområdet är fint. Arosa nära Davos och Lenzerheide är ett lite snällare område med goda möjligheter att ta sig mellan orter göra rundturer mellan dalar etc.

Billigt är ännu svårare med aktuell kronkurs. Januari och sent i mars och i april brukar vara mera prisvärt.

Thure
 
Bestäm vad du tycker är viktigast!

Lämpliga orter för skidbestigningar och lämpliga orter för offpist (med tillgång till lift) behöver inte vara desamma.

Utan att ha varit där själv på vintern så tror jag Silvrettamassivet i Österrike (passet mellan Montafondalen och Paznaundalen) har mycket att erbjuda när det gäller lagom avancerad skidbestigning liksom en megaort som Saas-Fee i Schweiz (glöm det där med billigt ), där de stora fyratusenmeterstopparna lockar till krävande turer.
Säsong för skidbestigningar brukar vara i den senare delen av vintern.

Det finns en uppsjö guideböcker om skidbestigningar för i stort sett hela alpområdet att ehandla på www.rother.de De kan inspirera under sommarhalvåret. Länsstolsskidbestigning borde var nästan lika kul som länsstolsalpinism.
 
Silvretta/Paznaundalen är perfekt om man vill gå på tur. Går att bo bra till en bra peng i någon av de mindre byarna, samt att det finns flertalet stugor uppe i bergen där man kan övernatta om man vill göra flerdagsturer.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Rodluvan UCPA, Offpist vs. Medel-avancerad?! Telemark 6
Telemarkssving Offpist i Telemark Telemark 1
Vegard Offpist/Randonne Ischgl Telemark 1
tessika offpist försäkring Telemark 4
perhagdahl Ramundbergets offpist? Telemark 4
Malmén offpist-resa för tjejer till Alperna Telemark 1
Office vs Offpist Telemark 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.