Lunndörrstugorna - Storådörren

Hej alla fjällrävar..

Tänkte vandra i Lunndörrfjällen inom kort. Tanken är att vandra leden upp, från Tossåsen till Lunndörrstugorna. Tillbakavägen är tänkt att gå via Storådörren, vilket då blir oledat. Vilken väg är således enklast mellan Lunndörrstugorna och Storådörren? RUNT Trondfjällen och följa Tronnan/Lillån in, eller gena ÖVER Trondfjällen, dvs över Saalvantjahke? Finns det någon tredje väg som jag missat, som är bättre?
 
Gick ungefär samma för två veckor sedan. Vi kom från Storådörren mot Lunndörrstugorna. Vi vadade Lillån precis innan den går ihop med Tronnan och följde östra kanten runt. Sen tappade vi höjd och gick till leden. Inga problem alls att vada Lillån då. Finns en väldigt fin platå precis ovanför trädgräsen på östra sidan av dalmynningen.

Vi klurade faktiskt på varför vi inte gick över berget istället...

Lite mer diskussion här; http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=57500

Edit: Ser att du redan svarat i den tråden Peter. Vi gick som sagt över till andra sidan, och det som kan vara problem är det som är markerat som blötmark i höjd med att jokkarna går ihop, upp mot Uppstakke. Var torrt då, men det kan ju ändras. Var rätt segt att gå genom även då.
 
Tack för era inspel! Det är alltså ingen lätt väg upp. Men å andra sidan är det halva sträckan än att gå runt. Kanske tar ut varandra? Huvudsaken att det är görbart och inte farligt. Kan alltså vara ett alternativ att ta om vädret är gynnsamt. Vid sämre väder runda fjället?

Hittade en annan skildring av den rutten. Tyvärr verkar skildraren inte tagit med bilder på de steniga partierna de andra skildringarna tar upp.
http://thebearablelightness.blogspot.se/2010_04_01_archive.html
Däremot verkar det vara fin vy ner från Saalvantjahke mot Lillådörren.
 
Att gå runt om det är kasst väder är nog en bra idé.

Beroende på hur det ser ut kan du ju även fundera på att inte gå in i dalgången, utan följa antingen den östra eller västra kammen runt och därigenom maximera utsikten...

//Peter
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.