klättring i thailand

någon som sitter inne på tips om klättring i thailand. Railey beach och Tonsai Bay skall vara bra men har även hört att många blivit magsjuka av sin vistelse där. Så tar gärna emot andra förslag, även i norra trakterna kring chiang mai.
Söker även folk som skulle vilja åka med. Resan skulle i mitt fall bli av i feb -10

/maria
 
magsjuka får man räkna med i Asien, var där (Raileh) för över tio år sedan men då var maten tipptopp, har hört att de restaurerat området efter tsunamin så att det lockar mer välbetalda resenärer, så då kan man nog räkna med att hygienen vid tillagning av mat nog är ännu bättre. Vid mitt besök så var klättringen i sin linda men redan då var den grym.
Träffade en kille som sa att man bör bo på andra, mer biliga ställen och sedan ta båten till raileh för att klättra.
ha en trevlig semester:)
 
Lite lustigt faktiskt, jag sitter just nu i Ton Sai och är magsjuk. Inget allvarligt men lagom mycket för att vara kraftlös. En dags fasta ska nog få fason på magen igen. Annars är det mitt sjunde besök i Rai Leh/Ton Sai och det är första gången jag är dålig i magen.

Tror knappast att risken för magsjuka skulle vara mindre i andra delar av Thailand eller att klättringen är bättre. Ät thailändsk mat, undvik västerländsk mat som dom inte är lika bra på att tillaga.

Det går fortfarande att bo billigt i Ton Sai, annars är Rai Leh West dyrt.
 
Ingen magsjuka!

Rekommenderar att leta bra boende i Ao Nang. Därifrån tar man sig enkelt med billig båttransport till Ao Railay och Ao Phranang.

Lycka till!
 
Visst finns det andra ställen att klättra på, phiphi, lao liang, koh yao noi om du vill hålla dig på västkusten. Vet inte vilka grader du föredrar, men jag som är färsk på området gillade phiphi. Lao liang hade inte så mycket leder under 6b, så det passade inte mig så bra. I år ska jag testa koh yao noi som ju är på framfart nu.
Jag har hört talas om ton-sai belly, men bor du på railay så ska hygienen vara bra. Som någon annan skrev får man nästan alltid räkna med iaf en dags maghaveri när man åker till asien, men ton sai lär vara mer drabbat. Det förstår jag, för det är riktigt sunkigt.
Jag har bott på Railay alla de gånger jag varit dit och tycker inte att det är så dyrt, det finns ställen man kan bo på för 700b för ett dubbelrum. Det blir ju bara 350b per skalle. Fast de flesta bor ju på ton sai för atmosfärens skull i första hand. Visserligen håller de flesta klättrare till där och de mest populära klipporna i de svårare graderna, men jag tycker det går utmärkt att traska över dit över det lilla bergspasset, tar bara 10-15 minuter och några svettdroppar. ;-) Maten är inte heller dyrare på Railay om man håller sig ifrån västra stranden. Railey är dessutom mera badvänligt och har fler barer man kan fördriva tiden på om kvällarna.
Jag har även testat metoden att bo i ao nang, men då kommer man inte till railay/ton sai förrän vid 8-9 tiden när försäljarna åker dit och så är det knöligt att ta sig tillbaka till ao nang på kvällen eftersom de flesta andra åker tillbaka till ao nang redan vid 4-5-tiden och longtailbåtarna åker inte iväg förrän man är 7-8 stycken i båten. En enkelresa kostar 80b och åker man själv i en båt ca 500b. Jag anser inte att det är värt det. Jag fick en gång vänta till 22.00 innan två påtända jeppar gick med på att skjutsa mig till ao nang för de pengar jag hade kvar.
Jag kommer att vara i Railaytrakten från 16:e januari till 15: mars förutom avstickaren till Koh yao noi. Jag är alltid på klätterhumör så vill du klättra så hänger jag gärna på. Som sagt håller jag mig till max 6b , men på topprep provar jag gärna svårare.
Ursäkta mitt jobbigt långa inlägg.... :-(
 
Tjo!

Jag kommer vara vid railay i början av Februari, hade nog tänkt bo i Krabi och ta båt ut, vill även ut å dws'a lite. Siktar på att vara i området i en vecka ungefär.

Klättrar höga 6:eek:r i vanliga fall, men graderna i railay är något "mjukismärkta" så kanske blir nån enkel 7:a. Förhoppningsvis så hakar en kompis på också, men i vilket fall så skulle det vara kul att träffa några fler som är där nere.

/Daniel
 
Jag drar till Thailand i början av Januari och kommer va i Krabitrakten och är i krabitrakten i slutet av Januari, början av februari någon gång. Åker själv och sluter gärna upp med nån som klättrar upp till 6b. Självklart är väl tanken att man ska jobba sig uppåt i graderna!!

BOAA!!
 
hej alla

tack alla ni som svarat, bra att höra massa bra tips från er. markan, daniel och josa jag återkommer när jag har mer exakta datum så kanske man kan sammanstråla : )
någon som vet några bra yoga ställen där i närheten?

har ni tagit tåget från bangkok och söderut?

so long
 
Det låter ju kanon. Vore kul att klättra lite mer med nordbor.

Jag började faktiskt med yoga på lao liang i vintras. Det fanns en tjej där då som lärde ut ashtanga för bara 150b per timme. Det brukar också med jämna mellanrum dyka upp folk som lär ut yoga på ton sai stranden , men det är förmodligen bara backpackers utan någon större erfarenhet som behöver tjäna en extra slant. På det nya hotellet på Railay (Bhu nga thani) kan man få privatlektioner
men jag misstänker att det är till extremt överpris med tanke på vad rummen kostar. I övrigt har jag inte hittat något i närheten av Krabi.
En av orsakerna till att jag ska till Koh yao noi är för att jag vet att det finns en yogaresort på ön, så jag hade tänkt ta en intensiv vecka av både klättring och yoga där ifall priserna är rimliga.

Och jepp, jag har åkt tåg från surathani till Bangkok. Jag åkte på natten i 2:a klass och höll på att både törsta och frysa ihjäl. Vad hade du för fundering kring det?
 
Kul att så många verkar vara pigga på att klättra där i januari/februari... jag har iaf fastställt min resa nu och kommer vara i Krabi/ Railay från ~30:e januari och ungefär 2 veckor framåt.

Angående tåg så har jag åkt bitar av sträckan fast åt andra hållet, i 3:e klass. Kan klart rekommenderas om man är ute efter en lite annorlunda upplevelse. men 2:a klass eller bättre är nog ett vettigare val. Nattbuss funkar annars ypperligt, men ta er då till bussstationen och köp biljetterna i kassan själva. Det behöver inte vara en miss att köpa en random-biljett på stan, men det leder allt som oftast till mycket promenerande, väntande och byten till minivans som kör på tok för fort =D, för att inte nämna att det oftast blir dyrare.
 
någon som sitter inne på tips om klättring i thailand. Railey beach och Tonsai Bay skall vara bra men har även hört att många blivit magsjuka av sin vistelse där. Så tar gärna emot andra förslag, även i norra trakterna kring chiang mai.
Söker även folk som skulle vilja åka med. Resan skulle i mitt fall bli av i feb -10

/maria

Hej allihopa!

Klättrade massor i sydostasien i vintras/våras. Några tankar om det;

Krabi och Tonsai beach har bra klättring men allt omkring kändes ganska olustigt. Fulla, festande, pinsamma västerländska tonåringar blandat med feta västerländska gubbar med små thailändska tjerer - ni förstår bilden?

Utanför Chiang Mai finns ett sjukt bra sportklätter område. 100+ leder, allt med nya fina bultar, kul varierad klättring i alla grader. Till och med några multipitch leder (upp till 3 replängder) allt på bult. =)

Kolla upp CMRCA - Chiang Mai Rock Climbing Association. Deras minibuss går varje morgon från klätterbutiken i stan (Chiang Mai) och ut till Crazy Horse Buttress (cirks 30 minuter) och hem igen på eftermiddagen. Bra lunch ingår och det kostar nästan ingenting. Ta med rep, quickdraws osv själva för det kostar en del att hyra av dem.

Supermysig stad dessutom - Kan varm rekommendera caféet/restaurangen The Blue Diamond/The breakfast club (heter både och). Supergod vegetarisk/ekologisk mat!!! Så mysigt!

Det enda man går miste om i norra Thailand är väl vatten och stränder. Men atmosfären är enligt mig mycket, mycket trevligare än på öarna i söder.

Avslutningsvis måste jag säga att den sanna klätterupplevelsen i Sydostasien hittade jag i Ha Long Bay, utanför Hanoi i norra Vietnam - Helt fantastiskt!

Kambodja hade lite men totalt värdelös klättring. Däremot flera tokbra yogaställen i Siem Reap!

Hoppas att ni får en bra klätterupplevelse var ni än hamnar!!

Wally
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
jennifer.lidstrom_gmail.com Klättring Thailand 2014 Klättring allmänt 12
steven klättring i thailand Klättring allmänt 3
g-kvisten Klättring i Krabi-Thailand Klättring allmänt 4
Strömner Klättring i Thailand Klättring allmänt 1
jakob h klättring i thailand, var när hur Klättring allmänt 4
Tankspridd Nybörjare klättring Klättring allmänt 2
Ri_Ga Multipitch Bultade Västragötaland? Klättring allmänt 3
Robin Lindblom Klättring västragötaland /bohuslän Klättring allmänt 2
Vildmarkare Bestiga Sarektjåkka’s 5 toppar med start vid Svarta Spetsen Klättring allmänt 3
Erik93 Guidebok klättring Sicilien (Di roccia di sole, 2015) Klättring allmänt 0
KrilleMedC Milstenar inom klättring Klättring allmänt 9
Erik93 Klättring Italien Juli (Varmt!!!) Klättring allmänt 5
GranenGran Tips present klättring Klättring allmänt 2
Noisek79 Klättring för sökning Gränna - hittelön Klättring allmänt 0
dmchris Klättring nära Hemavan? Klättring allmänt 0
Arytmica SRT-klättring (sele) Klättring allmänt 2
Fleixx Klättring i södra Skåne? Klättring allmänt 5
Jiggen Klättring Alperna Klättring allmänt 6
ante353 Styrketräning inför klättring Klättring allmänt 6
vandrafjäll Vilka rep? för klättring klippa med topprep Klättring allmänt 1
olivere Klättring vid bulk Klättring allmänt 2
Hagge17 Från vandring till klättring Klättring allmänt 3
olivere Klättring åldersgräns Klättring allmänt 6
Arytmica Petzl Vertex för klättring? Klättring allmänt 4
busnicke Tips på klättring Klättring allmänt 2
JallaJallas Klättring i Sälen? Klättring allmänt 0
Taliaferro Klättring i Europa på sommaren Klättring allmänt 6
michaelj Klättring i Kroatien Klättring allmänt 4
Pando Klättring på Valöarna, Stockholm Klättring allmänt 4
busnicke Klättring costa blanca. Klättring allmänt 6
Louisoh69 Börja med klättring? Klättring allmänt 12
Caroline Henriksson Skor och förberedelse för via ferrata-klättring Klättring allmänt 7
CarMaPal Testa klättring utomhus Klättring allmänt 8
henkaj klättring Schweiz. Klättring allmänt 5
Corax Dyr klättring: 146 meter på 8 minuter = tre års fängelse Klättring allmänt 3
Polarnatt Reumatism, fingerleder och klättring Klättring allmänt 1
Linneagk Klättring på Gran Canaria Klättring allmänt 1
dmchris 3 månaders klättring - var? Klättring allmänt 4
Surbjörn Term för klättring på byggnader Klättring allmänt 7
simonrudberg Tips på klättring Spanien Klättring allmänt 2
Pallet Bästa dubbelrep för alpin klättring och is? Klättring allmänt 2
Djurmo Är detta en brant promenad eller klättring? Klättring allmänt 29
Corax Klättring som alternativ till droger, brott och våldsam död Klättring allmänt 3
Polarnatt Klättring och träning Klättring allmänt 8
Gabbi_ Klättring efter operation karpaltunnelsyndrom? Klättring allmänt 17
Ghost En bok om tränning inom klättring Klättring allmänt 0
everts1 Sollefteå - bouldering/klättring? Klättring allmänt 0
Chiroo Klättring inomhus Åkersberga Klättring allmänt 1
lyckegard klättring i Stockholm Klättring allmänt 6
Viktor Gyllenberg Klättring Norge, tips. Klättring allmänt 7

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.