Karl Hedin frias, en stor seger för rättssamhället.

Karl Hedin frias i dag angående åtalet om Illegal Vargjakt.

Tingsrätten är inte nådiga i sin sågning av Miljöåklagare Christer Jarllås,
Tingsrätten skriver bland annat detta om sin dom:

”Som bevisning i detta mål har åklagaren bland annat lagt fram relativt omfattande skriftlig bevisning med bäring på Karl Hedins åsikter om vargförvaltningen i riket. Huruvida Karl Hedin eller någon annan av de tilltalade har, eller har gett uttryck för, åsikter om vargförvaltningen är i princip utan betydelse för domstolens bedömning av åtalen. Domstolen kommer inte i detta mål, eller i något annat mål, lägga den tilltalades politiska åsikter till grund för bedömningen av ett åtal.”

Detta betyder väl ungefär på ren Svenska att Domstolen säger om Tjänstemannaaktivister vill försöka få folk fällda för att dom har "fel" eller "obekväma" åsikter så kommer det aldrig tolereras i våra Domstolar.

Vilket känns befriande för oss alla som uppskattar och värdesätter rättssäkerhet. :)

https://svenskjakt.se/start/nyhet/karl-hedin-frias-fran-misstankar-om-illegal-jakt/
 
Senast ändrad:
Ja, helt knäppt att det blev åtal. Jag trodde att man behövde någon typ av bevis först, typ en död varg eller en fyrhjuling med spår av vargblod...
 
Ja, helt knäppt att det blev åtal. Jag trodde att man behövde någon typ av bevis först, typ en död varg eller en fyrhjuling med spår av vargblod...
Ja, man kan tycka att att det är dags att sätta stopp för Crister Jarlås och hans kollegas Åse Schoultz skamlösa lekstuga med skattepengar, enligt Leif Persson Professor i kriminologi har denna farsartade rätts-cirkus kostat lång över 10 miljoner kronor och det finns inte ens en död Varg.

– "Det här har kostat mer än ett spaningsmord. Det är en jävla massa poliser och experter inkopplade. De verkar ha haft obegränsat med resurser för en varg som de inte ens kan presentera ett hårstrå på, säger GW till Expressen"


Beklämmande kan man tycka när resurserna i många utanförskapsområden inte på långa vägar räcker till, det är ju trots allt en prioriteringsfråga. :(
 
Senast ändrad:
Allt annat än en friande dom hade varit en sensation.
Det har varit det ena och det andra under utredningens gång.
Det blir ingen billig historia för oss skattebetalare.
Hedin och dom 3 medåtalade lär nog kräva kraftiga skadestånd för tiden i häktet, vapen beslagtagna, m. m.
När tror ni att dom får tillbaka sina vapen från polisen?

Ni minns väl säkert Norrbottenshärvan när drygt 50 poliser i bilar o helikopter slog till mot 5 män i Kalix, Älvsbyn, m. fl. platser. Åse trodde att hon skulle få rejäla domar på alla fällda men vad blev det av det? Halverade straff på flera av dom i hovrätten än vad tinget hade dömt dom till. Det var mycket som blev underkänt i bevisväg.

Är det inte dags att polis och åklagare börjar göra ordentliga utredningar och se till så att dom har starka bevis som håller rättsligt, m. m.?
 
Med så svag bevisning borde inte åklagaren gått till tings.
Tyvärr tror jag att åklagaren kommer att överklaga, på grund av principer. Då ärenden i hovrätten normalt avgörs "på pappren" från tinget, där åklagaren inte lär kunna komma med "ny" bevisning efter 3 år.

Sedan får man fundera på om en sur miljardär, kommer att öppna process mot staten eller enskillda individer....
 
Det är väl inte kutym i en demokratisk rättsstat att döma nån på förhand, för nåt dom möjligen kommer att göra i framtiden. Sånt sker i stater som Ryssland odyl.

Åklagaren i fallet, Lars Magnusson, säger att han är förvånad att Hedin inte fälldes.


– Jag är lite förvånad och besviken över den här domen. Jag menar att det är bevisat att Karl Hedin inte hade tvekat att skjuta en varg om tillfälle hade getts, säger han till Aftonbladet.
 
Det är väl inte kutym i en demokratisk rättsstat att döma nån på förhand, för nåt dom möjligen kommer att göra i framtiden. Sånt sker i stater som Ryssland odyl.
Åklagaren måste förvänta sig en fällande dom för att väcka åtal, fast i det här fallet känns det lite som "En dåres försvarstal" kan man tycka.

Men häng dock inte åklagare Lars Magnusson för högt, Arkitekten bakom detta är Christer B Jarlås som startade upp "Västmanlandsfallet" och sedan lät Lars Magnusson ta över, där Hedin sedan sattes i häkte över en månad och visades upp på bild i fångdräkt och handbojor till allmän beskådan trots att några döda Vargar inte finns att finna i detta luftslott, så behandlar man normalt sett inte ens en Terrorist innan den är dömd.

Lars Magnusson, Christer B Jarlås och Åse Schoultz ingår alla i den så kallade REMA gruppen ( Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål )

Åse Schoultz och dennes chef Christer B Jarlås är samma personer som fick svidande kritik och anlagades för vad man skulle kunna kalla Rättsövergrepp av Karl Hedin och författaren Björn Törnvall i boken "De jagade Jägarna" som tar upp "Lillhärdalsfallet" där Åse Schoultz korståg mot Bäverjägare gick rejält i diket.


Ankdammen är som ni ser rätt liten även om vågorna är stora.
 
Senast ändrad:
Det står klart och tydligt i en av artiklarna:
Karl Hedin kan få vänta länge, kanske i år om det ska dras till Hovrätt, under den väntan lär han väl knappast få se röken av sina konfiskerade Älgstudsare trots att han är helt friad i domstol, ganska tungt för någon vars liv kretsar mycket kring Älgjakt och börjar komma upp i en ålder där man har mesta framtiden bakom sig.

Det har höjts röster att det finns bra möjligheter i systemet att straffa jägare utan att för den skull ha goda utsikter att lyckas få någon dömd för den som är aktivistiskt lagd inom rättssystemet.

Konspirationsteorier säger falangen som gärna ser Karl Hedin sättas i fängelse med eller utan bevis för hans politiska åsikter och skarpa kritik generellt men även av namngivna personer inom Vargförvaltningen och Rättssystemet, en realitet säger många av dom som följt REMA -Gruppens och NOA-Polisens korståg mot Jägare senaste åren.
 
Senast ändrad: