Inspirera mina 11 dagar i November!

Hej! Jag har tagit semester v. 47 och funderar nu på vad jag ska hitta på. Jag har lite osorterade tankar och har läst om diverse medelhavsöar för vandring, men på Korsika t.ex. så är övernattnings"stugorna" stängda den här tiden på året. Ett tag funderade jag på om jag skulle vintervandra i Skottland. Jag är västerbottning och van vid att klä mig i kyla men ingen "vildmarksman" med 20 års erfarenhet. Dock lär man sig av att göra och utmana sig själv. Jag vill lära mig och bygga upp en erfarenhet.

Erfarenheter - vandring:nybörjare, ej vinter, MTB:nybörjare, har dykcert (oanvänt i nio år). Inga skogs-eller vildmarksutbildningar. Jag har gjort egna knivar och kan göra upp eld.

Jag har en förkärlek för att vandra från punkt A till punkt B - och inte bo på hotell och göra dagsutflykter - vilket verkar vara vanligare nere i Europa.

Hoppas ni har några uppdaterade tips på spännande naturupplevelser ?
 
Varför inte även titta utanför Europa den tiden på året, ex the Appalachian Trail:
http://www.nps.gov/appa/index.htm
http://users.fred.net/kathy/at.html
http://appalachiantrail.com/

En flygbiljett ToR till USA (ex NY) kan du få rätt billigt idag (ca 3500-6000kr ToR), speciellt om du är borta över natten lör-sön på din resa (den natten brukar på USA flygningar minst halvera biljettkostnaden). Att sedan turista i USA är billigt beroende på den låga dollarkursen, betydligt billigare än i Europa vilket kompenserar flygbiljetten.
November är i slutet av Hurricane season så väderriskerna är lägre då, men fortfarande varmt och skönt. Jag var i New Jersey förra veckan och temperaturen låg kring 30-35 grader C.
(Jag har själv inte vandrat the Appalachian Trail, bara bilturistat. Noterade dock när vi var där att det är en relativt populär vandringsled)
 
Tack för tips och även utanför Europa!

Det verkar vara vanligt med arrangerade resor i sydeuropa - det känns lite som när jag blev skjutsad till ett tempel i Laos av en ung moto-förare.

"I put banana on Moto - now you can take picture of monkey"...
 
Jag hann inte i år men mountainbike med UCPA eller liknande står högt på min lista. varför inte åka en vecka och hänga med en grupp andra? Alternativt så sticker du och rider islandshäst i fjällen i norra Jämtland. Jag var nybörjare och nu inte nybörjare mer, grymt rolig ridning: http://korpensoga.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=3 (jag tog tredagarsturen med fyra övernattningar).

PS.
Ser att det var november, då är ridningen väldigt väderberoende och endast dagsturer om jag kommer ihåg rätt.
 
Åre

Packa: tält, vandringskängor, mountainbike, utförsskidor, turskidor, längdskidor, svampkorg och kajaken. Allt som du har i förrådet och låt dagens förhållande bestämma vilken pryl du ska använda.
 
Ärligt talat - har du dykcert; åk och dyk!

Tycker helt klart det är värt att försöka vandra någonstans där det är ok att dyka på vägen. Spanien ligger väl närmast till hands. Även om jag nog skulle säga att vandring i Atlasbergen (Marocko) i kombination med lite dykning antingen mot atlanten eller medelhavet är värt att fundera på :)

Då kan man smyga in en tältnatt i sahara också om man vill.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.