Höjda priser från Lntmäteriet

"Det vi nu upplever understryker vikten av att vi fortsätter denna linje och därigenom säkerställer ett framgångsrikt och expansivt Lantmäteri baserat på annat än anslagsintäkter, kommenterar Joakim Ollén."

Tänk om chefer för andra staliga myndigheter vore lika framsynta. Då skulle tex polisen och militären också kunna finansiera sin egen verksamhet med kundintäkter.
Nu i påsk kommer det ju tex en massa Norrmän till Strömstad, bara för polisen att ge sig ut och bötfälla alla, precis som trafikpolisen i gamla DDR.
 
KLAGER; sa:
"Tänk om chefer för andra staliga myndigheter vore lika framsynta. Då skulle tex polisen och militären också kunna finansiera sin egen verksamhet med kundintäkter.
Posten och SJ är väl goda exempel på hur det går när dyliga statliga företag och myndigheter skall bli vinstdrivande. Antagligen skulle LM gå samma öde till mötes. Sakta tyna bort under odugliga generaldirektörer. Skulle vi bli ledsna i detta fall?

/Hans
 
chralm; sa:
Det behöver det inte göra. Lanmäteriet har ju mer verksamhet än att göra fjällkartor.

Javisst har de det. Men de har också ensamrätt på många av sina verksamheter tex lantmäteriförrättningar och delvis kartutgivning. Om man har ensamrätt och själv sätter priset så blir det problem, åtminstonde i längden. Problemet är att försöker blanda statlig versamhet och affärsdrivande verksamhet.
Det bästa vore att renodla och stycka upp verksamheten, lägga ut allt som inte är myndighetsverksamhet till fri konkurrens och skattefinansiera myndighetsverksamheten.
 
Javisst vore det bra om man delade upp det. Men om man nu inte får statsbidrag längre så kommer ju priserna att höjas och det blir utrymme för privata aktörer att texs göra en fjällkarta.

Att göra en fjällkarta har de knappast monopol på utan det är snarare ett tvång för dem. Så om bara priset går upp så kommer någon att se en chans att tjäna pengar.

mvh Christian
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.