Handla i Helsingfors

Ska till Helsingfors med båt i nästa vecka. Därför undrar jag om det finns någonting prisvärt som kan vara värt att kolla upp. Tänker främst på ryggsäckar och kläder. Får inte ligga för långt bort från centrum, då tiden är begränsad och jag inte vill göra av med all energi på att ta mig till butiken.

Finns det några finska kvalitetsfriluftsfabrikörer???
 
Kanske det kanske

Jag var i Finland i somras och märkte att det är ett större utbud i "utebutikerna" där än í vanliga utebutiker här. På Yrjökatu 15, ligger en ganska stor friluftsbutik och det är centralt. Dom hade flera saker/märken som jag bara hört talas om och inte riktigt hittat i butiker Sverige. Det var kul att gå och klämma. Jag tror att en kedja heter partiokaupat eller partokauppa. Priserna är ungefär desamma som i Sverige.
 
Butiken heter Partioaitta (Scout shop) och finns på mycket riktigt på Yrjönkatu = Georgsgatan, alldeles i centrum av Helsingfors. En butik finns på gatuplanet och den andra i källarvåningen. OBS! skilda ingångar från gatan.

Keskusta 9-20 (9-18)
Yrjönkatu 36, 00100 Helsinki
tel. (09) 586 8280
http://www.partioaitta.fi/

Hotshop 11-19 ( 10-17)
Yrjönkatu 34, 00100 Helsinki
tel. (09) 759 9210

En annan bra butik är Lassin retkiaitta som ligger helt nära Partioaitta i köpcentret Forum. Gå ut från Partioaitta, tvärs över gatan, forsätt rakt fram ca 50 till Tuppens torg, sväng till höger och du ser butiken.

Kauppakeskus Forum
Yrjönkatu 29
tel.(09) 549 00200
http://www.lassinretkiaitta.fi/
 
Nâgonstans mellan Järnvágsstationen och hamnen, dvs mitt i City, ligger áven en stor Intersportbutik, som vid mitt senaste besök (2 âr sedan!) hade nâgot humanare priser än specialbutikerna. Annars är väl just Partioaitta market-leader, och väldigt välsorterad.
 
Hej,

Tänkte lägga till några tips, förutom Partioaitta och Lassin retkiaitta som redan Tomppa nämnde. De två är stora butiker med stort utbud av olika märken och prylar.

Invid Partioaitta på Georgsgatan finns en North Face affär.

På Annegatan 15 finns Mountaishop som har prylar för klättring och friluftsliv. Det är inte en lika stor affär som Partioaitta eller Lassin retkiaitta, men de har andra märken i sitt sortiment t.ex. Lowe Alpine.
Butiken är placerad i centrum, några kvarter bort från Partioaitta etc.
http://www.mountainshop.fi
tel. 09-6802996
vardagar 10-18
lördag 11-15

På Simonsgatan 9 (i samma byggnad som ett stort Scandic hotell) finns Camu. Det är också en klätteraffär och mindre än Partioaitta och Lassin retkiaitta, men de har ryggsäckar m.m. Butiken är placerad på terassen ovanför gymmet Athlon. Hela komplexet är ca 100 m från Partioaitta.
http://www.camu.fi
09-2781420
vardagar 11-18
lördag 10-16

Förutom dessa finns det olika sportaffärer i centrum med rätt mycket friluftsutrustning. T.ex. Intersport Megastore på Mikonkatu 7(tror det är Mikaelsgatan 7 på svenska)
Intersport megastore Helsinki Mikonkatu
Mikonkatu 7
00100 HELSINKI
tel: 09-85677900
fax: 09-85677997
vardag: 10:00-20:00
lördag: 10:00-18:00

Mitt i centrum på Alexandersgatan, tvärs emot Stockmann, finns en sportaffär (tror att det är också ev Intersport) som även har något friluftsprylar. Affären är i nedre våningen av en Kappahl-butik.

Ha det bra i Helsingfors!
 
Intersportbutik på Mikonkatu

Malindo; sa:
Nâgonstans mellan Järnvágsstationen och hamnen, dvs mitt i City, ligger áven en stor Intersportbutik, som vid mitt senaste besök (2 âr sedan!) hade nâgot humanare priser än specialbutikerna. Annars är väl just Partioaitta market-leader, och väldigt välsorterad.

Intersportbutiken (den största i centrum så vitt jag vet) ligger på Mikonkatu 7. Vet inte om de har så mycket vad det gäller friluftssaker men kan kanske vara värt att kolla. För att kolla adresser finns en bra karta på internet (http://kartta.hel.fi/opas/fi/ för finska gatunamn. Tryck på svenska flaggan för gatunamn på svenska)

Finns även en frilufts/klätterbutik på Annankatu 15 som heter "Mountain Shop" (har bara gått förbi med verkade hyfsad vad jag minns).
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.