Erfarenhet av Mountainsmith

Jag är osäker på att min i övrigt helt suveräna Karrimor Jaguar (55-75L) är en tillräckligt stor ryggsäck för min sommarsemester. Ivfsh är det trevligt att dregla över prylar och jag undrar om någon har erfarenhet av det här märket (och modellen)?:
http://www.backcountrygear.com/catalog/packdetail.cfm/MS1700

Kombinationen storlek/vikt/pris är ju det rätta även om man naturligtvis bör prova ryggsäckar innan man köper dem. De verkar dock sakna återförsäljare i Sverige.
 
Jag har sett ljuset! ;-)

Släpp hörnflaggan och kom in i matchen - det har jag gjort! ;)

Om du vill ha något som är lätt så ska du kolla på Serratus Alpinelite! Den är väl kanske något mindre än du tänkt dig men vikten (2,3kg för en 90-literssäck) gör att mitt eget ryggsäcksbegär väcks... :)

http://www.serratus.com/

239 kanadickdollar för 85-literssäcken är f.ö. ett helt MK pris men se'n tillkommer ju moms och annat mög... :(

[Ändrat av haskell 2003-04-23 kl 00:55]
 
Jag har annars blivit lite inspirerad av tidigare trådar och ramryggsäckar, främst Bergans Finnmark. För 2155:- + frakt på Northstar verkar den vara det säkraste köpet i sin pris- och storleksklass.

Jag har inte provat ngn ramryggsäck förutom den Kungen lånade ut till mig under några månader 90/91, men börjar nu bli ganska nyfiken på dem. Förra sommaren blev jag förvånad över att se så många ryggor av den typen, både vid Keb och runt Sarek. Nu övertygas jag allt mer om att det är praktiskt.

Jag har dock inte sett några lättviktsalternativ med bra bärsystem (rambaserad) och enklare säck/presenning. Det kunde ju annars varit ngt..
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.