Efterätter
Glass
Har några kompisar som släpade med sig en frigolitlåda med kolsyreis bara för att kuna göra en banana split andra dagen på en tredagarsvandring, inte helt fel.
Nu finns ju
rymd glass att köpa, har inte testat men jag är lite skeptisk...
Prinsesstårta
Jag tycker att det bästa man kan göra är ju en sockerkaka eller om man vill slå på stort en prinsesstårta.
Prinsesstårta på triangia tillverkas genom att man har en gryta från mindre serien ovanpå stekpannan, med några stenar emallan. Sedan ställer man största grytan som lock över. Bakar tills den är klar (om du kör t-sprit en full brännare på mycket liten effekt). Smeten blandas med fördel hemma eller använd mix.
Sedan vaniljsås på tetra, sylt och grädde och ett marsipanlock. Inte helt fel!
Är man ute på vintern så kan man ju ha pulka och då fukar ju den frysta varianten bra:
Paddling
Här har man ju möjligheter att ta med sig lite skrymmande saker så som våffeljärn eller en reflektorugn. Aldrig smakar en våffla så bra som ute till havs eller efter en dags forspaddling.
Den reflektorugn som jag brukar använda är denna:
http://www.getout.se/item.asp?item=4016
Då kan man ju göra kullinariska läckerheter som äppelkaka, rabarberpaj och annat...
Chokladfoundue med färsk frukt kan ju även funka första dagarna. Jag rekomenderar att smälta chokladen i vattenbad (fast bränd choklad i titangryta är allt annat än lättdiskat;-)
Fjällvandring
Här är det ju inte riktigt läge att ta med ett massivt våffeljärn i gjutjärn, speciellt inte i lättpackartider, eller iofs om man har tält, sovsäck och ryggsäck under 3 kg så kanske det är då man faktiskt kan lyckas med det;-)
Här brukar jag ha
Backpackers Pantry (Strawberry Cheescake är favoriten) eller
Mountain House (Blueberry Cheesecake, Rasperry crumble och Chocolate Strawberry Crunch är favoriterna) som numera finns på
Addnature
Annars är ju höstvandringar bättre för då finns ju både hjortron, blåbär och åkerbär, och då slipper man ju både bära och får det helt färskt...