Datalogger vs Palmdator

I ett tidigare inlägg frågade jag om Datalogger. Är det någon som vet vad t.ex. Casios Cassiopeja eller liknande Palmdatorer kan användas till. Kan man t.ex. ladda ner en programvara på den och använda den som datalogger? I så fall får den ju ytterligare ett användningsområde. Jag vet att man i alla fall kan ladda ner en specialversion av ett astronomiprogram, The Sky, på Cassiopeja.
 
GPS (eTrex) - Palm Vx

Jag har ingen bärbar dator och min GPS (eTrex Venture) rymmer bara drygt 2000 punkter. Så för att kunna logga all mina turer när vi var bortresta på semestern införskaffade jag en kabel för att koppla min Palm Vx till GPS-en. Jag köpte den från http://www.clover.se för 189 kr inkl frakt. Jag fick den dagen efter beställning :)

Sedan hämtade jag programmet GPilotS (http://www.cru.fr/perso/cc/GPilotS/) som kan läsa och spara tracks mm från GPSen och sedan se ut som en Garmin för nedtankning till OziExplorer på min stationära PC. Det fungerar perfekt. Inga data går förlorade och Palmen kan lagra mååånga trackpunkter.

Fler kart och GPS-program finns på:
http://celia.mehaffey.com/dale/pilotgps.htm

/Erik Gyllenstierna
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.