Dåliga erfarenheter av slipning: Alewalds

Hej!

Efter Vikingarännet lämnade jag in mina slöa skridskor för slipning hos Alewalds på Kungsgatan i Stockholm. Nu är mina erfarenheter av skridskor mest baserade på hockey-skridskor, men jag tyckte ändå att när jag fick tillbaka dem att de knappt verkade slipade. Tvärtom så var de väldigt slöa. Eftersom jag inte kände att jag är en expert på slipning av långfärdsskridskor så accepterade jag det.

När jag åkte dagen efter var det ungefär som när vi tejpade under kompisens hockey-skridskor... de kändes slöare än tidigare. Efter ett varv i Norrviken bad jag killarna i båset därute att slipa om dem. De undrade om Alewalds hade slipat dem över huvudtaget!
Efter deras slipning var det en enorm skillnad! Otroligt mycket bättre skär!

Någon annan som har samma tråkiga erfarenheter av Alewalds slipning?

Peppe
 
Yrkeskunnande och rätt utrustning krävs

Utan att nämna några namn så kan jag rekommendera dig att kontakta ett sliperi som kan slipa dina långfärdsskridskor eller hastighetsskridskor till en specifierad kurvradie, (20-25 meters radie) tvekar dom då eller ser undrande ut så vänd på klacken och gå därifrån, jag har själv råkat ut för klåpare som tror sig veta vad dom håller på med.

Bertil
 
Utrustning och intresse

Bertil har rätt, vill du ha kurvjustering, skall du få kurvjustering. Vill du ha skärpning av skenan, skall du få skärpning av skenan. Dessutom skall du få råd och dåd kring din utrustning av någon som kan sitt gebit och som gärna åker själv = en bra garanti för att det blir rätt.

Tyvärr är omvandlingen av sportaffärerna från utrustningsbutiker till klädbutiker något som går stick i stäv med behovet av service på prylarna. Stadium, Intersport, Team Sportia m.fl. stora kedjor är ofta (inte alltid) relativt ointresserade av att kunden skall kunna underhålla sin utrustning. De är mer intresserade av att du köper prylarna, sen får du gå till någon annan för service. Min åsikt är: stöd din lokala och kunniga fackhandlare genom att både köpa utrustningen och servicen på prylarna. (de små handlarna är inte alltid billigast, men det är det värt) Annars finns risken på sikt att det inte finns proffs som tar ansvar för prylarna som säljs.

Oj, detta blev ett brandtal, inte meningen att slå så hårt, snarare att fler borde fundera över fenomenet.

//Peter
 
Mardrömsslipning!

Min far lämnade in ett par relativt nya Almgrens till sko & 'nyckelgubben' på B&W, Arninge (man får ju nästan skylla sig själv). Nästa tur sprack skenan(!) och ramlade av. Vid närmare undersökning från Almgrens visade det sig att skenan blivit på tok för varm och blivit skör som ett eggskal. Han fick förvisso ett par nya skenor till nettopris, men nyckelgubben bad min far dra åt fanders när han vänligt ifrågasatte hans kompetens att slipa långfärdsskridskor. Som sagt, det finns duktiga skridskoslipare--använd dem!

/Jonas
 
Slipspecialisten

Hej,

kan rekommendera Slipspecialisten på St Eriksgatan 15 i Stockholm. De slipar mycket bra och är dessutom väldigt trevliga. Jag brukar lämna in mina skridskor där före säsongsstarten, sedan bryner jag själv resten av säsongen.

Som sagt, lämna inte in till nyckelgubben.... :)

mvh Staffan
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.