Slipning Jönköping, Vetland, Eksjö ??

Hos hockeyklubbar

Du kan kontakta nån hockeyklubb i din närhet. Har de den gamla hederliga SSM - slipen kvar kan du be deras materialförvaltare göra en så kallad målvaktsslipning = det samma som planslipning.

Kruxet kan vara vilken skenhållare de använder sig av, det är inte alla som har den universalhållare ( H-10 ) som klarar alla typer av skridskor. Annars ska det inte vara några problem att få dom slipade, hockey - materialare är mycket kunniga om skridskoslipning.
 
Slipa Långfärdsskridskor

I värsta fall kan du också kontakta en mycket erfaren slipare i Nordöstra Skåne (FRISÖRSAXEN) heter firman.

Tel 070 62 27 63. Dit kan man även skicka sina skridskor för slipning, tar inte mer än en vecka innan man har dom tillbaks igen.

Adressen är:

Frisörsaxen
Kyrkogatan 9
280 64 Glimåkra
 
Jag vet inte så mycket om de där med slipning av skridskor men det finns en trevlig tysk man som har en knivaffär i Nässjö, han slipar ju knivar och saxar och kanske även skridskor. Sist jag besökte honom så pratade han om att flytta sin affär till Solberga.


Jürgs Knivhandel, Slipservice & Glasmåleri
Postg. 11, 571 31 NÄSSJÖ 0380-801 06
 
Talar du om 'stor' slipning - alltså justering av kurvans form eller handlar det om att skärpa eggarna? I det första fallet krävs en specialist. Eftersom du tydligen inte har någon i din närhet återstår bara att skicka grillorna till en expert. Googla och försäkra dig om att vederbörande vet vad långfärdsskridskor är för någonting!

När det gäller skärpning så är vi många som klarar detta på egen hand med hjälp av ett enkelt slipställ och bryne. Dessa grejor kan köpas hos exempelvis https://s32.digisecure.net/slipspecialisten-se/shop/index2.asp . Titta under rubriken 'Underhåll'.

De är också experter på kurvjustering. Ring och berätta om ditt problem.

Lycka till
T
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.