Bra vandringskor under storlek 30?

Någon som har tips på bra skor under storlekt 30. Gympaskor blir för blöta och gummistövlar lite så sköna en hel dag. Sedan vill de ju ha samma saker som pappa\mamma. inte för att de komme gå så långt, men några kilometer blir de nog för den minsta.
Har även laddat upp med lite myskläder för ungarna till sommarens resor från www..iamone.se. Hoppas att det bidrar till att årets campingresor\flygresor kommer gå lite lättare.
 
Kängor eller stövlar?

Våra barn har gått i Timberlands vår/höst Goretex kängor. Har suttit bra på deras fötter. Vi har ofta haft en extra yllesula i och alltid haft bra yllesockar. De är högre än lågskor, men ändå inte jättehöga. Funkar bra till vardags också innan det är väldigt varm eller väldigt kallt. det har ändå på tre år bara hänt en incident när den lilla trampade för djupt ner i leran. Då drog vi snabbt upp foten, stoppade i en tunn soppåse, och nya yllesockor och så var hon på banen igen.
Min lilla (9 år) vill vandra i stövlar i sommar eftersom hon älskar sinastövlar, men jag är verkligen skeptisk... Det har ju gått så bra tidigare år med kängorna. Vad har ni för erfarenheter av vandring med barn i stövlar? / Sofia
 
Nej, vinterkängor för barn är inte bra att vandra i: för hårda, för klumpiga och för varma.
Vad du än gör köp inte Timberlands Ossipee gtx, de håller inte för vandring, de duger bara till att sitta i sittvagnen.

Jag har haft gore-tex till mina barn, men de fungerar dåligt: läcker efter bara en månad och därefter tappar de "andas"-funktionen som gjort att barnen får svettiga fötter och ibland svamp.

Vi gick över från gtx-vandringskängor till gympaskor med tunt foder + tunna strumpor i merinoull. Barnen var lyriska. Mycket bekvämare för dom i alla avseenden, blir de blöta torkar de snabbt till skillnad från gtx som istället stänger in fukten och man måste torka dem mekaniskt.
Vill du nödvändigtvis ha med membran så rekommenderar jag med sympatex (fritt från farliga perfluorerade ämnen). Köpte Bagheera vinterkängor i höstas med sympatex och de har varit helt täta under all lek i snö, slask och regn samt att de aldrig haft svettiga fötter.

Vaude har olika modeller på vandringskängor med sympatex i storleken du söker.
Annars skulle jag nog köpa Kavat, som också är ett miljövänligt alternativ, svensktillverkat (tror jag) och bra i praktiska avseenden.

Lycka till.
 
Salomon XA Pro!

// Upptäckte precis att frågan ställdes 2012... nåväl, någon annan kanske har samma fundering 2014.

Brukar alltid tipsa om Salomons barnskor (Salomon XA PRO 2 K).

Har 3 pojkar och v har säkert haft 10 par totalt av olika generationer.
Funkar toppen vid t.ex. fjällvandring på samma sätt som SenorCasa beskrev. Se bara till att ha torra strumpor/skor för ombyte är ni kommer fram. Blöta skor på barn är nog störst bekymmer för föräldrarna :)

Oavsett vilken typ av skor brukar barn bli blöta. Har de stövlar går de ner sig i någon bäck. Membranskor torkar långsamt och blir blöta ovanifrån. Bättre satsa på lätta, tunna skor som ifs blir blöta med torkar snabbt.

Skorna finns för närvarande på rea hos Outnorth. De är ganska dyra i inköp men man brukar alltid kunna hitta på rea typ vår/höst. Men se till att få dem utan membran.

Lycka till
 
Ett tips till alla därute:
Vi brukar alltid ha fotstinkartävling när vi kommer hem från en flerdagarsvandring: vi sätter oss i en ring, luktar på varandras stinkande fötter och sen röstar var och en separat och i enrum (för att inte bli påverkade av varandra).
Effekten är givetvist bäst om det är en lång bilresa hem också, så att stanken riktigt gottar in sig i strumporna.

Såg också att det var en gammal fråga, men men.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.