bivack

tjenare tjenare!
planerar en fjälltur i området kring keb i slutet av april, och har lite funderingar på att bo i bivack ett par dagar..är det någon som har några tips om "säkra" bivack platser?
..känner inte till området själv så bra än, och några idéer om var det brukar vara funkis att bygga bo skulle underlätta turplaneringen otroligt =)

tack å hej

/...från ett snöfattigt malung...
 
Gräv dig ner i snön, inte in från sidan i någon driva utan rakt neråt. Det är så säkert det kan bli om det är laviner mm du tänker på. (För att inte nämna att det är oändligt mycket lättare att hitta platser.)

Sen är ju frågan om du verkligen menade snöka eller om det var någon annan typ av bivack du tänkt dig. (Testa ett par olika. Liggrop är väldigt "exklusivt".)
 
Leta reda på en gammal I22:are (Kiruna) och fråga om bivacker i Kebnefjällen. Det går inte att få stopp på dem då. Vad jag förstått av att lyssna på dem så är det direkt olämpligt att gräva in sig högre upp på bergen. En kompis mailade fjällstationen (Keb) och frågade om lämpliga platser och de var väldigt hjälpsamma. Ett annat vänligt gäng var forskarna i Tarfala, de har oftast dagsfärsk info. Gott råd om du inte gjort det här förut är att läsa på ordentligt innan. Har sovit ett antal nätter i allt från gropar till hyddor och grottor. Mera rogivande än tält när vinden viner men tar mer tid innan.

Lycka till!
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.