Nyheter > Roslagsleden får digital karta

Roslagsleden får digital karta


Vandring längs Roslagsledens etapp 11, Väddökusten. Foto: Bosse Lind

Visit Roslagen arbetar just nu med en digital karta för Roslagsleden som ska göra det lättare för vandrare att hitta information om leden, dess etapper och kringliggande boenden digitalt.

Roslagsleden erbjuder närmare 19 mils vandring genom kommunerna Danderyd, Täby, Sollentuna, Vallentuna, Österåker och Norrtälje. De 11 etapperna erbjuder härliga vandringsmöjligheter genom varierad natur med skogar, öppna landskap, sjöar och kustlandskap.

– Genom att erbjuda både inspiration och information om Roslagsleden digitalt vill vi göra det enkelt för både lokalbor och besökare att planera sin vandringsupplevelse i Roslagen och få fler vandrare att upptäcka leden, säger Anna Järnebeck, Visit Roslagen

Vandringsturism har kommit att bli ett populärt sätt att uppleva en destination och många av de utländska vandringsbesökare som kommer till Sverige har också ett stort intresse för att uppleva svensk kultur, mat och dryck.

– Med det nya kartverktyget vill vi inspirera till vandring i Roslagen genom att synliggöra natur, etapper, terräng och svårighetsgrad men också genom att lyfta sevärdheter, boenden och restauranger längs leden. Kartan fungerar också utmärkt i mobilen under vandringen, säger Anna Järnebeck.

Förutom den synlighet som företag inom besöksnäringen i anslutning till leden får genom verktyget planeras också utbildningsinsatser för att kunna erbjuda fler hållbara produkter och erbjudanden till vandringsresenären.

Den nya sidan är planerad att lanseras under våren 2020. Projektet finansieras av Leader Stockholmsbygd och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar