Låt fjällvind blåsa hjärtat rent

En dokumentärfilm av Pia Johansson. Pia och Hans hade länge haft en dröm, att vandra i två månader genom Lappland från Fatmomakke i söder till Treriksröset i norr. Sommaren 2013 tog tog de drömmen på allvar.

Av: ulindh

De hade länge haft en dröm. Att vandra i två månader genom Lappland från Fatmomakke i söder till Treriksröset i norr. En vandring på 80 mil genom Sápmi, Sameland, där människor levt i väglöst land sen urminnes tider. De vill träffa samer, vandrare och andra fjällfolk som kan berätta om och dela med sig av sina fjälliv. Förr och nu. Sommaren 2013 tog de sin dröm på allvar.

Filmen visas i Södertälje onsdagen den 28 januari klockan 18.30 - 20.00 samt måndag 20 april klockan 18.30 - 20.00.

I samband med samernas nationaldag visas den på några till platser i Sverige.

Pia Johansson har producerat denna dokumentär och är själv med i filmen tillsammans med Hans Johansson och fjällfolk de mötte längs vägen under vandringen.

Till filmens hemsida.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2015-01-29 20:17   Svante S
Filmen är riktigt bra. Rekommenderas varmt!
 
2015-02-05 20:24   nolböggda
Såg den ikväll i Vilhelmina och kan bara hålla med, en riktigt bra film. Fint filmat, bra personporträtt, personligt och igenkännande. Bra jobbat, ser fram mot fler filmer av den här sorten, som lyfter fram resan snarare än målet. Tack!
 
2015-04-18 09:49   Piazza
Välkomna till filmvisningen nu på måndag 20 april kl.18.30 på Estrad i Södertälje. Mer information om filmvisningen finns på www.piazzafilm.se och på Utsidans kalender.
Vi kommer introducera filmen samt finnas kvar i foajén efter visningen och svara på publikens frågor om filmarbetet och vandringen. Välkomna, hälsningar filmteamet Pia och Hasse Johansson.
 
2015-04-22 16:44   Piazza
Det blev en lyckad filmvisning i måndags med 250 biobesökare som såg filmen. Ni som missade detta tredje tillfälle att se filmen i Södertälje kommer få möjligheten att se den i början av oktober.

Mer information om höstens visning i Södertälje och visningar på andra orter uppdateras kontinuerligt på www.piazzafilm.se.

I höst kommer filmen släppas som köpfilm (för privat bruk och med engelska undertext) och kan då beställas på www.piazzafilm.se
 

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.

Bra saker för din krislåda

Prepping handlar om kunskap och utrustning för att klara en krissituation. Har du allt som behövs när något oväntat skulle hända?