Nyheter > Låt fjällvind blåsa hjärtat rent

Låt fjällvind blåsa hjärtat rent

De hade länge haft en dröm. Att vandra i två månader genom Lappland från Fatmomakke i söder till Treriksröset i norr. En vandring på 80 mil genom Sápmi, Sameland, där människor levt i väglöst land sen urminnes tider. De vill träffa samer, vandrare och andra fjällfolk som kan berätta om och dela med sig av sina fjälliv. Förr och nu. Sommaren 2013 tog de sin dröm på allvar.

Filmen visas i Södertälje onsdagen den 28 januari klockan 18.30 - 20.00 samt måndag 20 april klockan 18.30 - 20.00.

I samband med samernas nationaldag visas den på några till platser i Sverige.

Pia Johansson har producerat denna dokumentär och är själv med i filmen tillsammans med Hans Johansson och fjällfolk de mötte längs vägen under vandringen.

Till filmens hemsida.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2015-01-29 20:17   Svante S
Filmen är riktigt bra. Rekommenderas varmt!
 
2015-02-05 20:24   nolböggda
Såg den ikväll i Vilhelmina och kan bara hålla med, en riktigt bra film. Fint filmat, bra personporträtt, personligt och igenkännande. Bra jobbat, ser fram mot fler filmer av den här sorten, som lyfter fram resan snarare än målet. Tack!
 
2015-04-18 09:49   Piazza
Välkomna till filmvisningen nu på måndag 20 april kl.18.30 på Estrad i Södertälje. Mer information om filmvisningen finns på www.piazzafilm.se och på Utsidans kalender.
Vi kommer introducera filmen samt finnas kvar i foajén efter visningen och svara på publikens frågor om filmarbetet och vandringen. Välkomna, hälsningar filmteamet Pia och Hasse Johansson.
 
2015-04-22 16:44   Piazza
Det blev en lyckad filmvisning i måndags med 250 biobesökare som såg filmen. Ni som missade detta tredje tillfälle att se filmen i Södertälje kommer få möjligheten att se den i början av oktober.

Mer information om höstens visning i Södertälje och visningar på andra orter uppdateras kontinuerligt på www.piazzafilm.se.

I höst kommer filmen släppas som köpfilm (för privat bruk och med engelska undertext) och kan då beställas på www.piazzafilm.se
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!

Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus