Nyheter > Boknytt - upptäck nationalparker och ...

Boknytt - upptäck nationalparker och gåtfulla platser

Två böcker för den som vill ha vandringstips i Skåne och södra Sverige. Boken Nationalparker i södra Sverige av Staffan Söderlund och Marie Sjöström samt Trollskog & Älvdans i Skåne av Caroline Alesmark.

Vill du upptäcka Nationalparkerna i södra Sverige till fots är det här en guidebok för dig. Boken ger utförlig information om ett 50-tal vandringsturer och utflykter alltifrån lätta familjepromenader till rejäla dagsturer. Kartorna är detaljerade och en översikt över vandringsturerna med längd och svårighetsgrader, gör det lätt att hitta och att planera turen. Det finns även tips om fler utflyktsmål i närheten av nationalparkerna. 

Nationalparkerna som finns med i boken, Stenshuvud, Dalby Söderskog, Söderåsen, Åsnen, Blå Jungfrun, Store Mosse, Norra Kvill, Gotska Sandön, Tiveden, Djurö och Kosterhavet.

Författare: Staffan Söderlund och Marie Sjöström
Förlag: Vildmarksbiblioteket

Mer information om boken.

Det finns många mystiska och tidlösa platser i Skåne, många ligger djupt in i skogen, på en höjd eller vid vatten. Svåra att ta sig till med bil men lättillgängliga till fots.

Ett 40-tal platser skildras i boken, de flesta vid Skåneleden, några vid andra skånska leder som alla är väl värda att besöka. Förutom mustiga skrönor och faktaspäckade historielektioner finns tydlig information om leden och vandringen till var och en av platserna. Berättelserna som gör platserna spännande är gamla sägner och skrönor som både handlar om ond bråd död, jättar och fantasieggande stenformationer.

Författare: Caroline Alesmark
Förlag: Roos & Tegnér

Mer information om boken.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!