Bloggar > Ullis blogg

Ullis blogg

Hit och dit i vår vackra natur.

Nallar på grönbete


Foto: Christer Lindh

Så fick vi äntligen se björn i verkligheten och inte bara en björn utan en mamma med tre små ungar!

I så många år har vi sett spår av björntassar och björnbajs men inte har vi fått se dem så som vi gjort nu.


Mamma björn. Foto: Christer Lindh

För cirka en vecka sen var vi ute och gick, Christer hade med sitt stora teleobjektiv, det är ju mycket djur i farten som det är roligt att få på bild. När vi nästan var hemma igen fick vi i skogskanten se ett björnhuvud titta upp och ett litet björnhuvud bakom, jag tjoade till förstås och hon vände om direkt och försvann in i skogen. Christer hann inte få bild på dem då, så surt, men inte kunde vi ana det som komma skulle.

I förrgår eftermiddag på nästan samma ställe hittar vi denna fantastiska lilla familj betande gräs. Vinden ligger rätt så de känner ingen vittring från oss och vi kan gömma oss lite i skogen själva den här gången. Hjärtat slår och det går lite rysningar genom kroppen, men vilken otrolig glädje att få uppleva detta!
Ungarna busade och tumlade runt men allt var så lugnt och fridfullt i eftermiddagssolen.


Tre små busungar. Foto: Christer Lindh

En granne här sa att han hört att honorna med ungar gärna söker sig till bebyggda områden när ungarna är så här små, då hannarna har en tendens att ha ihjäl ungarna för att själva få para sig med honan. Så hon vill skydda sina älsklingar.

Det här var fantastiskt roligt! Tur att Christer hade ett stort och bra objektiv också så vi fick så fina bilder på dem. 

Trevlig helg!

Postat 2020-05-15 12:13 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!