Bloggar > Matildas blogg

Matildas blogg

Naturupplevelser till vardags och semester. Med familj vänner och ensam.

Håller jag för en övernattning?

En test-tur genomfördes igår. Lite nervöst var det. Ny utrustning men framför allt jag själv skulle testas inför kommande planer.

Nogsamt har jag läst och utvärderat och funderat vilken utrustning jag vill ha. Och jag tror att jag  äntligen har hittat en avvägning mellan vikt, komfort och behov som passar mig. Samtidigt har drygt två års sjukgymnastik och akupunktur långsamt tagit mig mot målet. Att kunna bära vikten av packningen för vandrings-övernattningsturer (till skillnad från övernattning 100m från bilen :-) ).

Min historia handlar inte om de högsta topparna och de längsta, tuffaste turerna. Utan om att överkomma mina egna hinder (min nacke!), utmana mig själv och få njuta av härliga naturupplevelser.

Innan jag ger mig på själva övernattandet ville jag alltså kolla om jag klarar att bära den utrustning som behövs. Igår blev det en sträcka på ca 12km med fullpackad ryggsäck. Och för att göra en lång historia kort så kan jag nu, en dag efter turen konstatera att det gick! Genom täta pauser där ryggsäcken åkte av, vila, medvetenhet och uppmjukningsövningar längs vägen och lite tabletthjälp så gick det! HURRA! Träningsvärk - Ja. Trött -Ja. Glad - absolut.

Nu är jag redo för min första solo-övernattningstur. GAAAAHHHH!

PS 1: Bildlösheten i inlägget var planerad. Ingen kamera var med. Fokus skulle vara testet i sig. Nästa inlägg däremot ackompanjeras förhoppningsvis av både bild och film.

PS 2: Utrustningen kan jag absolut berätta mer om, men vill testa den ordentligt först, annars kan jag inte säga så mycket om den

Postat 2019-05-31 22:37 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Logga in

Tips!