Bloggar > Leva naturnära.

Leva naturnära.

Jag delar med mig av ögonblick från livet i Lappland. Bor långt ute i glesbygden med mina hundar. Följ mig på vandringar, jakter, turer, fiske och fjällvistelser. Jag tycker om att fota och vill inspirera andra till att komma sig ut. Har levt naturnära hela mitt liv. Skaffar en stor del av min mat från naturen. Det är så vi gör här jag bor. Välkommen in och kika på min blogg.

Vårförfall

Vårförfall kallar vi det. När snön inte bär skidorna längre. Vattnet tar fart. Man kan helt enkelt inte riktigt lita förhållandena.

Sjöarnas is blir mörk. Kan man lita på att den håller? Vi färdas över land och vatten. Så gör även vårfåglarna. Alla dessa underbara ljud!

Nätterna börjar bli långa och ljusa. Det går fort. Omslaget i väder och temperatur sker mycket snabbt. Månskenet är fantastiskt på fjället. Det är en årstid nere i dalgången i skog landet och en annan uppe på kalfjället. Men isarna är opålitliga även till fjälls.

Orrfåglar och tjäder spelar. Riporna går ut i par. Det formligen sjuder av liv. Ibland måste man bara stanna och titta. En kort promenad med hunden bjuder på fina natur upplevelser.

En kvällstur i månsken. Solnedgång och fullmåne sista april. Maj är en otroligt fin månad. Ska man uppleva allt sliter man formligen ut sig. Blöta strumpor och svett. Tungt att dra pulka i blöt snö.

Det går tungt i blötsnön även för en sångsvan.

Rovfåglarna har dukat bord. Björnarna har just klivit ur sitt ide. De kan vara lite hungriga och griniga på våren. Men det hindrar inte från dagsturer. Just den här tiden där jag bor i Södra Lappland ska man visa naturen sin respekt. Renar och älgar kalvar. Björnhonor har just gått ur idet med sina små. Man får helt enkelt inte störa nyfödda. Hundarna har naturligtvis koppel på! En stor kikare och ett rätt kraftfullt objektiv på kameran gör det möjligt att se och njuta av natur utan att störa. 

Postat 2018-05-05 22:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Logga in

Tips!