Häng med på mina äventyr i bergen, på cykeln och upptäck världen.

Attityd är allt!

www.cronhamn.net

Användarnamn: Gustav Cronhamn

Intressen: Alpinism, Klättring, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Resor

Mer på profilsidan


``Bron är sprängd´´

Som hämtat ur Lasse Åbergs film repmånad, fast här var bron verkligen borta och det hjälpte inte att skriva helikopter på ryggsäcken.

Jag och Calle startade från Kvikkjokk i tisdags och började vandra längs Padjelantaleden. En kombination av mycket snösmältning och ihållande regn så var det mycket blött längs leden. Där det egentligen inte brukar vara några problem att ta sig över fick vi vada i midjedjupt. Jag använde repet för att inte åka med i forsen.

Hur räknar SJ egentligen?


För SJ är 1,5 timmes föresening en bagatell. Det händer varje dag, året om! Tusentals människor drabbas, men något SJ inte riktigt vill inse är att 1,5 timmes försening i södra Sverige kan innebära så mycket som 24 timmars försening i vårt ack så vackra, men förskräckligt obebodda Norrland. Eller Murjek i alla fall. Samhället med 80 invånare, en kyrka, och där bussarna under "högsäsong" går varje dag, men inte mer än ett par gånger. Gustav och ett gäng trötta tågresenärer hade alltså oturen att missa dagens sista anslutande buss till Kvikkjokk, och fick efter lång väntan hoppa på bussen till Jokkmokk. Varför SJ inte satte in en extrabuss är en gåta, och tågmästarens ursäkt kanske ett ännu större mysterium: "Det är inte vårt ansvar"...

Efter en del om och men lyckades Gustav i alla fall få ut några kronor i ersättning för föreseningarna och en ursäkt från SJs telefonkundtjänst.
Tänk om pengar ändå vore tid, som tid är pengar!

Imorgon hoppar Gustav på bussen till Kvikkjokk, och nu är det bäst han knatar på. Han har en hel dags vandring att ta igen...

Inte riktigt som planerat!

Vätternrundan, Sveriges största cykellopp på 30 mil runt Vättern. Jag var mycket nervös innan starten och viste att detta skulle bli något utöver det vanliga och det var det också. Jag hamnade redan efter två mils cykling i en väldigt negativ trend, där det började göra ont i låren och vaderna. Det blåste motvind under natten och var riktigt kallt.

Men för att vara ärlig, så var jag helt enkelt för dåligt förberedd för denna turen. När jag kom till Gränna efter 8 mil så insåg jag att detta kommer inte bära hela vägen till Motala. Jag kanske klarar 5-10 mil till, men vad gör det när det är 22 mil kvar?

Färdig!

Packar inför nya äventyr!

Håller på att packa för mitt nästa äventyr som går av stapeln på fredag. 143 dagar räknar jag med att vara borta, då förbrukas lite grejer.

1 par kalsonger, 2 par strumpor, 1 t-shirt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.