Naturen i fokus

Jag är inte uppväxt med vandrarkängor och Trangiakök, men tycker att det är härligt att vistas ute i naturen. Gillar att plocka bär och svamp, och att fiska.

Användarnamn: mathog

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Bär & svamp, Foto

Mer på profilsidan


Mitt nyinköpta ultralätta tält

Äntligen har jag fått mitt ultralätta tält levererat från England. Ett Terra Nova Laser Competition. Jag hade ju lite bestyr med att välja tältet. Det finns många tält att välja mellan. Nu har jag även provat att slå upp tältet några gånger, och tycker mig ha fått upp det med godkänt resultat. Jag har även övernattat med det i trädgården.

Jag har några blogginlägg om detta på min blogg:

Inköp av tält

Test av Terra Nova Laser Competition

Mats

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-06-23 18:40   peter1969
Intressant, men jag behöver inget enmanstält eftersom jag hellre sover i hängmatta. Men lätt och fint ser det ut att vara. Var köpte du tältet?
 
Svar 2010-06-23 22:43   mathog
Det är väldigt lätt med sina 940 gram. Jag köpte det på sportsdirect.com i England, och det kostade £245 inklusive frakt vilket blev 2835 SEK.
 
2010-06-24 15:02   Anders_sthlm
Kul och bra blogginlägg!
Det är bra att någon tar tag i sådana här saker. Berättar instruktivt och väldigt pedagogiskt dels om hur dom letar på nätet just och hittar nått annorlunda och framför allt: Billigare, än gängse tältutbud.
Mycket bra. Instruktivt och vettigt.
Allt behöver inte vara Hillebergtält.
 
Svar 2010-06-24 19:53   mathog
Tackar! Det är alltid kul att berätta om det jag hittar.
 
2010-07-10 07:14   Ulvskog
http://blogpackinglight.wordpress.com/2008/08/13/laser-comp-mods/

Eagleeye
 
Svar 2010-07-10 17:35   mathog
Tack för länken. Det var fina tips till förbättring. Om en vecka drar jag iväg... spännande :)
 
2010-07-11 07:03   Ulvskog
Jo, fint liten länk :-) Om en vecka är jag i Örebrostrakten och gör kanske en lite vandring utmed Bergslagsleden et par dager också. Vil titta efter en liten grön tält :-) Ha en trevlig vandring !

Eagleeye
 
2011-03-31 21:03   Ullarulla
Jag undrar vad du tycker nu om tältet - värd att köpa?
 

Läs mer i bloggen

Hem ljuva hem

Så har veckan på Bergslagsleden gått till sin ända. Jag kom hem igår kväll efter att i regn forcerat den sista milen mellan Lillsjön och Sixtorp på etapp 12. Fast veckan har varit bra. Har övernattat i både tält och vindskydd. Dessutom har jag insett att lagom är bäst. Inte vandra för långt på en dag. Det slår tillbaka i ömma fötter :) Även praktisk utrustning som hade varit bra att ha. Fast så är jag nybörjare också.

Radiosänd friluftslunch

I förra veckan fick jag ett annorlunda telefonsamtal. Det var Matilda Martinsson från radioprogrammet Boulevard i P4 som ringde och undrade om jag och min familj ville ha med en radioreporter på en av våra friluftsluncher. Hon hade läst om vår nystartade grej med att åka ut till vindskydd och laga mat.

Maten är färdig

Med ingen erfarenhet av att planera och förbereda torkad mat för en längre vandring så har jag lagt mycket tid till att studera hur andra planerar sin mat. Jag hittade Tilltopps som är en sida med allt inom fjällvandring i Norge och Sverige. Och äntligen har jag förberett all den mat som går åt för en vecka på Bergslagsleden.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.