Naturen i fokus

Jag är inte uppväxt med vandrarkängor och Trangiakök, men tycker att det är härligt att vistas ute i naturen. Gillar att plocka bär och svamp, och att fiska.

Användarnamn: mathog

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Bär & svamp, Foto

Mer på profilsidan


Eftermiddagshajk

När jag var ute på min senaste tur på Bergslagsleden så gick jag förbi södra änden av Björktjärn nära Ånnaboda. Där ligger ett vindskydd inte alls långt från vägen och jag tänkte att det skulle vara en lätt sak att köra barnkärran från Dammen vid Falkasjön. Jag hade målat upp en bild av hur enkelt det skulle vara, men det visade sig vara ganska kämpigt. Mycket rötter och stenar var det.

 


Tillverkning av grillpinne

 

I alla fall så tog jag med hela familjen och min granne med dotter ut till vindskyddet. Vi fick ett par härliga timmar med korvgrillning, barkbåtsbygge och lek i skogen. Dessutom hittade jag en Geocache bakom en stubbe i skogen. Fast jag har ingen GPS.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-09-27 10:02   Thomas Traneving
Skaffa en GPS och leta fler chacher längs med lederna du vandrar. Det gör vandringen mer omväxlande och barnen tycker det är jätte kul att gå på "skattjakt".
 
Svar 2009-09-27 13:09   mathog
Jag ska se om jag kan hitta nån billig och bra GPS
 
2009-09-27 16:53   BrittMarie
Mysig bild från er utflykt!
Geocaching utan GPS kanske kan kallas analog geocaching?
 

Läs mer i bloggen

Hem ljuva hem

Så har veckan på Bergslagsleden gått till sin ända. Jag kom hem igår kväll efter att i regn forcerat den sista milen mellan Lillsjön och Sixtorp på etapp 12. Fast veckan har varit bra. Har övernattat i både tält och vindskydd. Dessutom har jag insett att lagom är bäst. Inte vandra för långt på en dag. Det slår tillbaka i ömma fötter :) Även praktisk utrustning som hade varit bra att ha. Fast så är jag nybörjare också.

Radiosänd friluftslunch

I förra veckan fick jag ett annorlunda telefonsamtal. Det var Matilda Martinsson från radioprogrammet Boulevard i P4 som ringde och undrade om jag och min familj ville ha med en radioreporter på en av våra friluftsluncher. Hon hade läst om vår nystartade grej med att åka ut till vindskydd och laga mat.

Maten är färdig

Med ingen erfarenhet av att planera och förbereda torkad mat för en längre vandring så har jag lagt mycket tid till att studera hur andra planerar sin mat. Jag hittade Tilltopps som är en sida med allt inom fjällvandring i Norge och Sverige. Och äntligen har jag förberett all den mat som går åt för en vecka på Bergslagsleden.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.