Vildmarksutbildning

Hej! Jag är intresserad av att studera någon typ av guideutbildning till nästa höst! Vet att det finns i Älvdalen, Åre och Malung!? Någon som har erfarenhet av någon av dessa som kan berätta lite mer?
Finns det fler skolor kanske?
Såg att Malung var ett år och Åre och Älvdalen två, vad är det som skiljer dem åt?
Ni som gått där, vilken medelålder är det i klassen? Hur mycket praktiskt/teoretiskt?
Tack för svar // Anna
 
Ny naturguideutbildning.

Sötåsens naturbruksgymnasium har startat en naturguideutbildning, den är på gymnasialnivå, men finns kanske möjlighet för vuxenutbildning också.. kan hända att det är helt fel område eller en återvändsgränd. men kan ju vara värt att undersöka. :)
 
Arméns jägarbataljon i Arvidsjaur?

Alternativt genomför du först GMU (http://www.forsvarsmakten.se/Jobba/Bli-soldatsjoman/Grundlaggande-militar-utbildning/) och söker sedan till Arméns jägarbataljon (http://www.forsvarsmakten.se/i19/Om-forbandet/Armens-jagarbataljon/). Då får du till och med betalt för det... :) Det är den bataljonen som klängt på Kebnes västsida de senaste månaderna för att hitta den svarta lådan och eftersom de både gjorde det och kom hem helskinnade borde utbildningen inte vara helt värdelös. Å andra sidan kommer du nog inte att lära dig särskilt mycket om "turism"...
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
fjording Vildmarksutbildning? Allmänt om friluftsliv 11
fishermnsphoto Vildmarksutbildning! Allmänt om friluftsliv 13

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.